2012-06-04 19:19:58
Φωτογραφία για Είμαστε απόγονοι του Ξένιου Δία, αλλά Δίας κορόιδο δεν υπήρχε
Καταρχάς, ο Ξένιος Δίας, η ηθική αρχή, δηλαδή, της φιλοξενίας, δεν αναφερόταν σε ανθρώπους που παραβίαζαν τα σύνορα μιας πόλης – κράτους και τους νόμους της, ούτε, φυσικά, σε ανθρώπους που έκαναν κακό στους ντόπιους. Άλλωστε είναι γνωστές οι περιπτώσεις όπου οι αρχαίοι Έλληνες τιμώρησαν αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν τη φιλοξενία τους. Γιατί η φιλοξενία έχει κανόνες και για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να σέβονται αυτόν που τους φιλοξενεί και όχι να τον εκμεταλλεύονται, προξενώντας του κακό.

Το κατά πόσο οι Έλληνες είναι φιλόξενοι μπορούν να το καταθέσουν. γενιές και γενιές ξένων που επισκέφτηκαν την Ελλάδα και επέλεξαν την Ελλάδα από την πατρίδα τους, για να μείνουν. Οπότε η επίκληση του Ξένιου Δία από τους σύγχρονους δημαγωγούς των καναλιών και των εφημερίδων, για να τονιστεί – υποτίθεται – ο ρατσισμός των Ελλήνων που τολμούν να μη γυμνώνουν το λαιμό τους στα μαχαίρια των λαθρομεταναστών, είναι φαιδρότητα που εξαγριώνει.


Όπως φαιδρή και εξωφρενική είναι η στάση όχι μόνο των κομμάτων που μέχρι τώρα είχαν την εξουσία, αλλά κυρίως των κομμάτων της Αριστεράς που, αρπάζοντας την ευκαιρία επιθέσεων σε μετανάστες, κάνουν δηλώσεις ”αντιρατσσμού” και ”ανθρωπισμού” που, ταυτόχρονα, αποσκοπούν στο να μειώσουν τα ποσοστά του αντίπαλου δέους, της Χρυσής Αυγής, μιας και η πολιτική όλων των άλλων κομμάτων – πλην των Ανεξάρτητων Ελλήνων – στο θέμα της μετανάστευσης είναι ίδια.

Μετά, λοιπόν, από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όπου το ποσοστό της Χρυσής Αυγής σημείωσε πρωτοφανή αύξηση, συχνά – πυκνά κάποιος μετανάστης πέφτει θύμα ”ρατσιστικής” επίθεσης εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Πέρα από το οφθαλμοφανές ανόητο του να κάνει κανείς τέτοιες επιθέσεις κατά την προεκλογική εκστρατεία, οπότε και ξέρει ότι όλοι θα τις εκμεταλλευτούν εναντίον του – τόσο οφθαλμοφανές που κάνει ύποπτη τη συγκυρία εμφάνισης των επιθέσεων, ή την εκμετάλλευσή τους με ορισμένο τρόπο -, οι μόνοι αυτόπτες μάρτυρες που καταθέτουν εναντίον της Χρυσής Αυγής είναι είτε ένας – δυο πάλι μετανάστες, είτε συνδικαλιστές που ανήκουν στον πολιτικό χώρο των κομμάτων που είναι ”εχθροί” της Χρυσής Αυγής.

Οπότε ο πραγματικά αντικειμενικός πολίτης δυσκολεύεται να πιστέψει την αλήθεια αυτών των καταγγελιών, μιας και όλη του η εμπειρία από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα της Αριστεράς είναι η εμφάνισή τους σε γειτονιές της Αθήνας όπου οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν για την γκετοποίησή τους. Η εμφάνιση αυτών των ανθρώπων σε στιγμές κρίσιμες για τους Έλληνες πολίτες είχε να κάνει με τη μαρτυρία τους ως κατοίκων της γειτονιάς που δεν είχαν πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες – μόνο που μετά από λίγο οι ίδιοι άνθρωποι εμφανίζονταν ως κάτοικοι κάποιας άλλης γειτονιάς της Αθήνας με προβλήματα εξαιτίας της λαθρομετανάστευσης… Από την άλλη πλευρά, πολλές φορές πληροφορήθηκε ο Έλληνας πολίτης και, μάλιστα, από τα ίδια ΜΜΕ ότι οι γειτονιές της Αθήνας γίνονται θέατρο συμπλοκών ανάμεσα σε λαθρομετανάστες – μόλις πριν λίγες μέρες λαθρομετανάστες ποικίλων εθνικοτήτων και φυλών συγκρούστηκαν με κάθε λογής όπλου μπροστά σε δημόσιο κτίριο.

Όμως, πέρα από αυτό το πραγματικά αποκαλυπτικό της ποιότητας του αντιρατσισμού και του ανθρωπισμού τόσο των κομμάτων της Αριστεράς όσο και των εκπροσώπων του καθεστώτος στα ΜΜΕ, είναι αυτή καθαυτή η στάση τους στα θέματα της κοινωνικής βίας. Δε θα χρειαζόταν κάτι παραπάνω απ’ το να δει κανείς το χρόνο και τη θέση που αφιέρωσαν τα δελτία ειδήσεων στην επίθεση κατά του μετανάστη και στη δολοφονία του Έλληνα στην Πάτρα, ή στην επίθεση κατά των δύο Ελλήνων στην είσοδο του σπιτιού τους.

Για παράδειγμα, στο δελτίο ειδήσεων του ΑΛΦΑ αφιερώθηκε για την επίθεση κατά του μετανάστη πέραν του ρεπορτάζ και ζωντανή σύνδεση με τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής, κ. Παππά, όπου, φυσικά, ο υποψήφιος ανακρίθηκε κανονικά απ’ τον κ. Μάνεση που πολλές φορές διέκοψε τον καλεσμένο του και τον κοίταζε με το καθόλου δημοσιογραφικό ειρωνικό τρόπο που έλεγε στον τηλεθεατή ότι ο καλεσμένος λέει βλακείες. Αντίθετα, για την επίθεση κατά των δύο Ελλήνων αφιερώθηκε ένα ρεπορτάζ για την εγκληματικότητα, όπως άλλωστε γίνεται και για τις δεκάδες καθημερινές επιθέσεις που δέχονται Έλληνες από αλλοδαπούς (αν δεν αποσιωπούνται εντελώς). Γιατί ποτέ δεν κλήθηκε ένας εκπρόσωπος των κοινοτήτων των μεταναστών στην Ελλάδα να απολογηθεί για τις δολοφονίες ανήμπορων ηλικιωμένων από συμπατριώτες τους, ή γιατί αποσιωπούνται οι δολοφονίες και οι βιασμοί μεταναστών από συμπατριώτες τους;

Μα τότε πώς τα κόμματα της Αριστεράς θα απέδιδαν την όποια βία κατά των μεταναστών στους ”ρατσιστές Έλληνες”; Γιατί προφανώς για τα κόμματα της Αριστεράς ο ανθρωπισμός και ο αντιρατσισμός αφορά μόνο μια κατηγορία ανθρώπων και, μάλιστα, όταν αυτή η κατηγορία μπορεί να εξυπηρετήσει τους σκοπούς τους. Δεν ακούσαμε ποτέ την Αριστερά να εκδίδει ανακοινώσεις για τους μετανάστες που δολοφονούνται από συμπατριώτες τους, ή από τους δουλέμπορους που τους φέρνουν. Ούτε, φυσικά, καταδέχθηκαν τα κόμματα της Αριστεράς να βγάλουν μια ανακοίνωση, έστω και για τα μάτια, για να καταδικάσουν τη βάρβαρη δολοφονία τόσο του Θανάση Λαζανά στην Πάτρα, όσο και τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη στην Αθήνα από μετανάστες, ή τις καθημερινές σχεδόν δολοφονίες Ελλήνων μέσα στα σπίτια τους για λίγα ευρώ.

Το μόνο που βρήκε να πει η Αριστερά ήταν πως η Χρυσή Αυγή προσπαθήσει να δημιουργήσει ”νέα Πάτρα” στην Αθήνα. Είναι να απορεί κανείς με αυτούς τους ανθρώπους που εμφανίζονται στον ελληνικό λαό σαν σωτήρες. Πού ζουν αυτοί οι άνθρωποι; Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μη γίνουν τα γεγονότα της Πάτρας εναντίον των μεταναστών στην Αθήνα, αλλά δεν τους ενδιαφέρει που καθημερινά Έλληνες πολίτες δολοφονούνται άγρια στην ίδια τους τη χώρα από τους με το έτσι θέλω ”φιλοξενούμενους”. Άλλωστε, αν ποτέ ασχοληθεί κανείς και αφιερώσει χρόνο στις δολοφονίες Ελλήνων από αλλοδαπούς, είναι όταν οι γείτονές του, αλλά και όσοι έχουν αγανακτήσει με το φόβο που τους επιβάλλεται, αρχίσουν να διαμαρτύρονται, οπότε εμφανίζονται κάποιοι κουκουλοφόροι – κρανοφόροι αγνώστου ταυτότητος και ιδεολογίας και προσπαθούν να αλλοιώσουν το νόημα των κινητοποιήσεων, όπως συνέβαινε και στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια εναντίον του Μνημονίου: μόνο που τώρα οι αναρχικοί μεταλλάσσονται σε χρυσαυγίτες.

Οι απόγονοι του Ξένιου Δία γνωρίζουν πως ανθρωπισμός και αντιρατσισμός με φυλετικά κριτήρια δεν υπάρχουν: ή είσαι ανθρωπιστής και αντιρατσιστής με όλους τους ανθρώπους, ακόμη και τους Έλληνες, ή είσαι ένας βδελυρός υποκριτής που χρησιμοποιεί μεγάλες λέξεις που δεν τις πιστεύει, για να αποσπάσει ψήφους. Όταν πρωτοήρθαν οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι μπήκαν παράνομα, παραβιάζοντας τη νομοθεσία της χώρας – κάτι που δε θα ανεχόταν καμία ”αντιρατσιστική” χώρα της Ευρώπης -, οι Έλληνες τους βοήθησαν με τα πενιχρά μέσα τους.

Ωστόσο, η κατάσταση γύρισε εναντίον των Ελλήνων, οι οποίοι είδαν σε λίγα χρόνια τους λαθρομετανάστες να γίνονται εκατομμύρια, να γεμίζουν πόλεις και χωριά, να αδιαφορούν για οποιαδήποτε έννοια υγιεινής, να παρανομούν κραυγαλέα και προκλητικά, να αναγκάζουν τους Έλληνες να κλείνονται στα σπίτια τους τρομαγμένοι, να ληστεύουν, να απειλούν, να βιάζουν και να δολοφονούν απάνθρωπα ανήμπορους ανθρώπους για λίγα ευρώ. Η όλη εικόνα θυμίζει στυγνή κατοχή και κάποιοι μιλούν ακόμη για… Ξένιο Δία.

 endelehia

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ

Η αλήθεια για τους Αρχαίους Έλληνες και τι έκαναν με τους μετανάστες....
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ