2018-07-25 22:18:49
Φωτογραφία για Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών: «Θέλουμε τον αστυνομικό δίπλα μας. Δεν τον έχουμε»


«Αναγκαία και άκρως επείγουσα κρίνεται η αστυνόμευση και περιφρούρηση της πλατείας των 

Φιλιατρών», τονίζει  ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών, σημειώνοντας ότι «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τους ιθύνοντες να δείχνουν ανοχή σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και παραβάσεις. Η πόλη μας χρειάζεται υποστήριξη λόγω, αφενός, της πληθυσμιακής της δυσαναλογίας, που έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια και, αφετέρου, της παντελούς έλλειψης αστυνομικής δύναμης στους δρόμους και τις γειτονιές της. Απαιτούμε την ίση και ξεκάθαρη αντιμετώπιση από τους αρμόδιους φορείς! Να πάψουν να κωφεύουν στα αυτονόητα αιτήματα μας για ισότητα».

Χθες το πρωί, έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου, ο πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου συναντήθηκαν με το δήμαρχο Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, στο γραφείο του στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας, στον οποίο ανέφεραν την έκρυθμη κατάσταση στην πόλη, με την ανασφάλεια να έχει κυριεύσει τους πολίτες.


Ακολούθως, μαζί και με τον κ. Κατσίβελα και τον αντιδήμαρχο Γιάννη Μερκούρη, επισκέφθηκαν το Α.Τ. Τριφυλίας, όπου συζήτησαν με τον υποδιοικητή, Βασίλειο Παρασκευόπουλο.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, Διονύσιος (Σάκης) Παπαγεωργίου, επισήμανε: 

«Ήρθαμε εδώ αναγκασμένοι από την παραβατικότητα που υπάρχει στα Φιλιατρά, την έλλειψη αστυνόμευσης, τους αλλοδαπούς οι οποίοι κάθε βράδυ στην πλατεία δείχνουν άκρως παραβατική διάθεση. Σπασμένα μπουκάλια, παιδιά να παίζουν στην πλατεία, τα παιδιά μας. Ξυλοκοπήσεις μεταξύ τους (σ.σ. οι αλλοδαποί), μεθυσμένοι να πέφτουν στα πεζοδρόμια. Κι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του κλεισίματος του Α.Τ. Φιλιατρών και της έλλειψης αστυνόμευσης στα Φιλιατρά. Το αστυνομικό τμήμα της Κυπαρισσίας προσπαθεί, όπως μας διαβεβαίωσαν, επισκεφθήκαμε και τον υποδιοικητή σήμερα (σ.σ. χθες) που υπάρχει στο Τμήμα, όμως δεν είναι αρκετό. Οι αλλοδαποί δίνουν και παίρνουν στα Φιλιατρά. Αν έρθετε βράδυ, θα καταλάβετε ότι το πρόβλημα είναι σοβαρότατο. Μιλήσαμε με τον κ. δήμαρχο και ο ίδιος είναι στο πνεύμα το δικό μας. Του ζητήσαμε τη βοήθειά του. Πολλά συζητούνται. Η παιδική χαρά είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει στα Φιλιατρά. Την παιδική χαρά την έχουμε περιφράξει, ζητάμε να μην επιτρέπεται η είσοδος ενήλικα χωρίς να συνοδεύεται από παιδί, ζητάμε να υπάρχει σήμανση για αυτό, ζητάμε να απαγορευτεί η κατανάλωση αλκοόλ στους περιβάλλοντες χώρους και να ’χουμε περισσότερη αστυνόμευση. Θέλουμε τον αστυνομικό δίπλα μας. Δεν τον έχουμε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς.

Τα Φιλιατρά αυτή τη στιγμή είναι μια έρημη πόλη αφημένη στο έλεος της συνείδησης του κάθε αλλοδαπού που ήρθε από οποιαδήποτε χώρα. Ναι, τους θέλουμε. Ναι, υπάρχουν στη χώρα μας. Αλλά πρέπει να δείξουνε κι αυτοί τη συμπεριφορά που πρέπει να υπάρχει σ’ όλη την πόλη, ανάμεσα σε νέους, σε παιδιά, σε οτιδήποτε. Δεν τη δείχνουν και πρέπει να ’χουμε αστυνόμευση».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - tharrosnews.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ