2012-06-05 05:58:02
Φωτογραφία για Στο νοσοκομείο ο πρίγκιπας Φίλιππος
Ο πρίγκιπας Φίλιππος νοσηλεύεται λόγω "ουρολοίμωξης" μετά το μεσημέρι χθες στο Λονδίνο, κατά την τρίτη συνεχή ημέρα του εορτασμού του... "αδαμάντινου ιωβηλαίου" της συζύγου του βασίλισσας Ελισσάβετ Β', ανακοινώνουν τα Ανάκτορα Μπάκιγχαμ.

Ο δούκας του 'Εδιμβούργου ο οποίος γίνεται 91 ετών την Κυριακή, "θα παραμείνει για κλινικό έλεγχο στο νοσοκομείο τις αμέσως επόμενες ημέρες", προστίθεται.

'Ετσι ο ίδιος, αντίθετα με την σύζυγό του βασίλισσα της Αγγλίας, θα στερηθεί την αποψινή συναυλία στα Ανάκτορα, όπως και τις αυριανές τιμητικές εκδηλώσεις.

Την επετειακή συναυλία - 60 έτη παραμονής της βασίλισσας στο βρετανικό θρόνο - θα τιμήσουν με την προσφορά τους, την προσωπική ακτινοβολία τους, διάσημοι καλλιτέχνες.

Ενδεικτικά, μνημονεύει το Γαλλικό πρακτορείο τις απογευματινές ώρες τους : Σίρλεϊ Μπάσεϊ, σερ Κλιφ Ρίτσαρντ, 'Ελτον Τζον, Πολ Μακάρτνι.

Τον Δεκέμβριο ο ακάματος δούκας του Εδιμβούργου νοσηλεύτηκε για την απόφραξη αρτηρίας, μη δυνηθείς ως εκ τούτου να συμμετάσχει στις χριστουγεννιάτικες βασιλικές εκδηλώσεις.

'Ομως χθες Κυριακή ορθός ο πρίγκιπας Φίλιππος, παρά το ψύχος και τη βροχόπτωση, στάθηκε για ώρες στο πλευρό της συζύγου βασίλισσας Ελισσάβετ Β' 86 ετών, στο πλαίσιο μιάς βασιλικής ναυτικής παρέλασης στα νερά του Τάμεση.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος αυτοδικαίως προΐσταται 800 ενώσεων στην χώρα του, επίσης δίνει παρών σε όλα τα επίσημα ταξίδια της βασίλισσας Ελισσάβετ Β', εντούτοις "πέρυσι το θέρος ελάφρυνε λίγο το ημερήσιο πρόγραμμά του", επισημαίνει το Γαλλικό πρακτορείο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ