2012-06-05 06:18:03
Φωτογραφία για Πιέσεις για «άγιο χρήμα» στην Ισπανική Εκκλησία
Έντονες πιέσεις από την κοινή γνώμη αντιμετωπίζει η Καθολική Εκκλησία της Ισπανίας για να εξαιρεθεί από το αφορολόγητο καθεστώς... για την περιουσία της, καθώς η οικονομική κρίση βαθαίνει στη χώρα, όπου ακόμη και ο βασιλιάς αναγκάζεται να... σφίξει το ζωνάρι, όπως αναφέρει το Ρόιτερς.

Το μέτρο μπορεί να αποφέρει στα ταμεία του κράτους λίγα χρήματα, αλλά θα έχει μεγάλο συμβολική αξία για τον πληθυσμό, εκ του οποίου ένας στους 7 δηλώνει Καθολικός.

Οκτώ στους 10 τώρα υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να ακυρωθούν οι φορολογικές ελαφρύνσεις προς την Εκκλησία, σύμφωνα και με δημοσκόπηση της Ελ Παίς.

«Την εποχή της κρίσης, όταν όλοι πρέπει να κάνουν μια προσπάθεια, η εκκλησία θα πρέπει να προσπαθήσει και αυτή», αναφέρει ο Όσκαρ Λόπεζ, στέλεχος του Σοσιαλιστικού κόμματος της Ισπανίας.

Το κόμμα πιέζει τις τοπικές κυβερνήσεις να φορολογήσουν την Εκκλησία για τα θρησκευτικά σχολέια, τις κλινικές και την περιουσία της, σύμφωνα με τους υπάρχοντες νόμους που εφαρμόζονται σπάνια.

Από οικονομική άποψη, μια οικονομική συμβολή της Εκκλησίας θα έχει μικρό αντίκτυπο και σύμφωνα με την Ελ Μούντο υπολογίζετια ότι θα αποφέρει περίπου 5 εκατ. ευρώ το χρόνο, ή 0,01% υπέρ του ελλείμματος, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Ισπανίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ