2012-06-05 07:43:23
Φωτογραφία για ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ Βοήθεια έναντι χημικών όπλων!
Λιάνα Μυστακίδου

Αξιωματούχος του «ανεξάρτητου στρατού» της Συρίας, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Haaretz του Ισραήλ  ζήτησε βοήθεια από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και έναντι αυτής υποσχέθηκε να τους υποδείξει τις αποθήκες των χημικών όπλων της χώρας του.Όπως είναι γνωστό τα χημικά όπλα που υποτίθεται ότι έχει η Συρία αποτελούν έναν από τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν να επέμβουν οι ΗΠΑ, για να μην φτάσουν στα χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η Συρία δεν υπέγραψε τη Σύμβαση για την απαγόρευση των χημικών όπλων του 1997 με την αιτιολογία ότι το Ισραήλ που κατέχει εδάφη της έχει χημικά και πυρηνικά όπλα.

Ο Γενικός Επιτελάρχης των ΗΠΑ Martin Dempsey πριν από μερικούς μήνες  δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταλήξουν τα χημικά όπλα της Συρίας στα χέρια της Χιτζμπουλλάχ.

Αλλά και ο προϊστάμενος Στρατιωτικού Σχεδιασμού του ισραηλινού Στρατού, Στρατηγός Amir Eshell δήλωσε ότι είναι θέμα ολίγων λεπτών της ώρας να βγουν τα χημικά όπλα από τις αποθήκες, τις οποίες ελέγχει η κυβέρνηση της Συρίας.


Ο Στρατηγός ισχυρίστηκε ότι «υπάρχουν τεράστια αποθέματα χημικών όπλων. Δεν ξέρει κανείς σε ποια χέρια θα πάνε».

Ο αξιωματούχος του «ανεξάρτητου στρατού της Συρίας», στην συνέντευξή του υποστήριξε ότι οι δυνάμεις τους σχεδιάζουν να καταλάβουν τις αποθήκες όπου φυλάσσονται τα χημικά όπλα.

Ειδικότερα, είπε: «Σαν άτομο δεν έχω κανένα  πρόβλημα με το Ισραήλ. Οι χώρες μας, όμως, βρίσκονται επίσημα σε εμπόλεμη κατάσταση. Θα υπάρξουν πολλοί , οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν σε βάρος των αντικαθεστωτικών αυτή τη συνέντευξη».

Απευθυνόμενος στις ΗΠΑ και το Ισραήλ είπε: «Να μην ανησυχείτε για τα χημικά όπλα, αλλά δώστε μας περισσότερα όπλα και πόρους» Αποκάλυψε ότι τα  όπλα αυτά φυλάσσονται  στις Βάσεις που ελέγχονται από την Υπηρεσία Πληροφοριών των Αεροπορικών Δυνάμεων και είναι, φυσικά, πρόθυμος να τους υποδείξει τους χώρους αυτούς.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έχει μέλλον το ευρώ;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έχει μέλλον το ευρώ;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ