2012-06-05 08:38:58
Φωτογραφία για Ανελέητη δυσφήμιση...
της Ελίνας Γαληνού

Χορτάσαμε πια από το μεγαλείο της ευρωπαϊκής "αλληλεγγύης". Μέσα στη δίνη της κρίσης μας και των κρισίμων διλημμάτων που μας θέτουν κάθε τόσο, δεχόμαστε και τ΄ανάλγητα χτυπήματά τους. Αρχισαν με τις προσβολές "περί Ελλήνων τεμπέληδων", μας περιποιήθηκε η κα Λαγκάρντ με τις δηλώσεις περιφρόνησης προς τον λαό μας και τώρα, μας δυσφημίζουν σαν τουριστικό προορισμό.

Ολα αυτά, εκτός του ότι μας αφήνουν άφωνους για τα δηλητηριώδη αισθήματά τους, εννοείται ότι μας προξενούν τεράστιες ζημίες οι οποίες χειροτερεύουν την ήδη επιβαρυμένη θέση μας.

Αλήθεια, πού έκρυβαν τόσα χρόνια αυτό το μίσος; Εκείνοι ξέρουν. Εμείς απλά υποφέρουμε δεχόμενοι τα χαστούκια των "ισχυρών" της Ευρωπαικής Ενωσης. Ευχαριστούμε πολύ για την "περιποίηση" του γερμανικού τουριστικού κολοσσού TUI και άλλων tour operators της "ευρωπαικής οικογένειας", οι οποίοι έσπευσαν να προστατέψουν τους υπηκόους τους από την επικίνδυνη Ελλάδα
. Ετσι ξαφνικά, μας βλέπουν σαν επισφαλή προορισμό και είτε ακυρώνουν τις κρατήσεις μαζικά, καταφέροντας τεράστιο πλήγμα στις τουριστικές μας επιχειρήσεις, είτε προειδοποιούν για πρόβλημα διακίνησης χρημάτων αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ μέσα στο καλοκαίρι. Φυσικά, το κομφούζιο που δημιουργείται στην τουριστική μας αγορά, είναι ήδη άνευ προηγουμένου. Το ίδιο και η απελπισία των επιχειρηματιών του κλάδου, που περίμεναν πώς και τι αυτό το καλοκαίρι μήπως και ανασάνουν Οσα και να πεί κανείς για να χαρακτηρίσει αυτή τη διαγωγή από χώρες-εταίρους μας, εννοείται ότι δεν αρκούν. Ούτε και τα δικά μας συναισθήματα αποστροφής αρκούν σαν απάντηση.. Διότι εδώ παίζεται χοντρό και απροκάλυπτο παιχνίδι εις βάρος της χώρας μας. Μας φτύνουν κατάμουτρα, διότι θεωρούν ότι είμαστε αδύναμοι, ότι τους έχουμε ανάγκη και άρα, δεν έχουμε κάν δικαίωμα να ζούμε χωρίς την δική τους άδεια. Αυτό δηλώνουν απερίφραστα αυτές οι συμπεριφορές, επισφραγίζοντάς το με ελλεινά δημοσιεύματα τύπου, όπως ξέρουμε.

Είναι βέβαιο και σαφές ότι όλα συνδέονται με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, και προφανώς, με το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, το οποίο θεωρείται ότι θα επιδράσει καθοριστικά στην παραμονή μας στο ευρώ. Οι φήμες παίρνουν και δίνουν, μαζί με τα τρομοσενάρια, τα οποία έχουν ήδη προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στην ήδη ημιθανή οικονομία μας. Η χώρα μας αυτή τη στιγμή, ουσιαστικά πολιορκείται μέσω δυσφημιστικών σεναρίων και επικίνδυνης δημαγωγίας, η οποία τροφοδοτεί ακατάπαυστα την ανασφάλεια των πολιτών της. Ασφαλώς όμως, όσοι γνωρίζουν εκ των έσω τα πράγματα, θα αντιλαμβάνονται ότι τροφοδοτούνται με τεράστια κέρδη οι κερδοσκόποι που ποντάρουν στην προβληματική κατάσταση της Ελλάδα, για διάφορους σκοπούς. Είναι πολλά τα λεφτά των ασφαλίστρων και συμφέρει να τρομοκρατείται ο κόσμος, ώστε να τρέχει ν΄ασφαλίσει και το τελευταίο του ευρώ. Είναι μεγάλες οι ευκαιρίες για να συντριβούν τουριστικά πλεονεκτήματα μιας χώρας, έναντι άλλων συμφερόντων... Είναι επίσης ακόμα περισσότερα τα κέρδη από την ενεργοποίηση ασφαλίστρων κινδύνου των διαφόρων funds, που διακινούνται στις ευρωπαικές και διεθνείς τράπεζες. Τελικά, η ελληνική ¨"επισφάλεια", θ΄αποδειχτεί ότι ήταν η πιό κερδοφόρα ιδέα του πλανήτη, στην ιστορία του 21ου αιώνα. Βρήκε όμως και πολύ θετικό υπόβαθρο ανάπτυξής της, από ξένους και εγχώριους συνεργάτες!

Αλλά ας μη μου πεί κανένας ότι δεν πικραίνεται μ΄αυτές τις διαπιστώσεις, σήμερα, 6 Ιουνίου, όπου όλοι οι Ευρωπαίοι θα πάνε να εορτάσουν την απόβαση της Νορμανδίας!
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
e-Επιλογές (4-6-2012)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
e-Επιλογές (4-6-2012)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ