2012-06-05 08:32:20
Φωτογραφία για Η κυβέρνηση «άνοιξε τους ασκούς» του... ρατσισμού
"γεγονός που υποχρέωσε την κυβέρνηση να θεσπίσει ειδική επιτροπή που θα ελέγχει την εισαγωγή αλλοδαπών εργαζομένων και θα την εγκρίνει εφόσον και εάν δεν υπάρχουν Αυστραλοί εργαζόμενοι για να καλύψουν τις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας". «Η απόφαση της κυβέρνησης να υποκύψει στις απαιτήσεις στελεχών της αλλά και σωματείων, θεσπίζοντας δικλείδες στην εισαγωγή εργαζομένων από το εξωτερικό επανέφερε στο προσκήνιο ρατσιστικά σχόλια και προάγει την ξενοφοβία ενώ την ίδια στιγμή δημιουργεί κακές εντυπώσεις στις γειτονικές μας χώρες». Με αυτά τα σχόλια καυτηρίασε η ομοσπονδιακή αντιπολίτευση τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίστηκε το όλο ζήτημα επισύναψης ειδικής εργασιακής συμφωνίας με την Gina Rinehart, για να επιτραπεί η εισαγωγή έως και 1.700 ειδικευμένων και μη εργαζομένων από χώρες όπως η Ινδονησία και η Κίνα.Όπως είναι γνωστό αυτοί οι εργαζόμενοι θα απασχοληθούν στο νέο ορυχείο Roy Hill, που πρόκειται σύντομα να θέσει σε λειτουργία η εταιρία εξόρυξης μεταλλευμάτων Hancock Prospecting, η οποία ανήκει κατά 70% στην Gina Rinehart.


Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πολιτική είχε ανακοινωθεί από πέρσι, η κυβέρνηση αποφάσισε να την υλοποιήσει την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που ξεσήκωσε σωρεία αντιδράσεων τόσο από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος όσο και από υψηλόβαθμα στελέχη πολλών σωματείων της χώρας, γεγονός που υποχρέωσε την κυβέρνηση να θεσπίσει ειδική επιτροπή που θα ελέγχει την εισαγωγή αλλοδαπών εργαζομένων και θα την εγκρίνει εφόσον και εάν δεν υπάρχουν Αυστραλοί εργαζόμενοι για να καλύψουν τις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας. 

«Ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε η δημόσια συζήτηση αναφορικά με το θέμα τις τελευταίες μέρες, τα σχόλια που ακούστηκαν αλλά έφερε για μία ακόμα φορά στην επιφάνεια το ζήτημα της ξενοφοβίας που καθώς φαίνεται δεν υποβόσκει μόνο στον ευρύτερο πληθυσμό αλλά και στους κόλπους της κυβέρνησης. Δεν θα έπρεπε ποτέ να ανακατευτεί στην όλη υπόθεση η κεντρική επιτροπή του κόμματος» ανέφερε χαρακτηριστικά την Πέμπτη ο κ. Keith De Lacy, πρώην βουλευτής των Εργατικών και Θησαυροφύλακας του Queensland, που επίσης διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. της εξορυκτικής εταιρίας Macarthur Coal.

Στις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση όχι μόνο υπέκυψε, αλλά και θεσμοθέτησε βάσει ξενοφοβικών αντιδράσεων προστέθηκαν και τα σχόλια δύο ακόμα πολιτικών προσώπων που είναι γνωστά για τα ρατσιστικά τους «σκιρτήματα».

Πρόκειται για τα σχόλια της πρώην πολιτικού και αρχηγού του κόμματος «Ένα Έθνος» Pauline Hanson και του ανεξάρτητου βουλευτή, Bob Katter.

H μεν Hanson δήλωσε στην εφημερίδα The Australian ότι αυτές οι θέσεις εργασίας πρέπει να πάνε σε Αυστραλούς, δήλωση που μοιάζει με αυτή των αξιωματούχων των αυστραλιανών σωματείων, ενώ ο Katter έγραψε στην ιστοσελίδα του ότι «οι περισσότεροι Αυστραλοί δεν συμφωνούν με την άποψη ότι είναι σωστό η χώρα τους να κυβερνιέται από ξένα συμφέροντα που έχουν ως στόχο την εισαγωγή αλλοδαπών εργατών τους οποίους θα πληρώνουν μισθούς πείνας και όλα αυτά με στόχο να υπονομεύσουν τις μισθολογικές απολαβές των αυστραλών εργαζομένων».

Η φωνή διαμαρτυρίας εκ μέρους της αντιπολίτευσης, κατά της κυβέρνησης πήγε βέβαια ένα βήμα παραπέρα αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποκύπτοντας στις απαιτήσεις μελών της κεντρικής επιτροπής του κόμματος όπως του γερουσιαστή Doug Cameron θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την ευημερία της χώρας αλλά και τις σχέσεις της Αυστραλίας με σημαντικούς εταίρους και πελάτες της, όπως είναι η Κίνα και η Ινδονησία. Και αυτό γιατί με την αδυναμία της να επιβληθεί στις αντιφρονούσες φωνές της κεντρικής της επιτροπής δίνει το μήνυμα προς τους γείτονες μας ότι είναι ανεπιθύμητοι στην Αυστραλία.

http://neoskosmos.com/news/el/node/22822 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ