2012-06-05 09:32:36
Φωτογραφία για ΝΕΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
Στο κυνήγι των «μαϊμού» συντάξεων βγαίνει η διοίκηση του ΙΚΑ, καθώς εκτιμά πως η απογραφή του 2011 εντόπισε λιγότερες από τις μισές, δηλαδή υπάρχει περιθώριο περαιτέρω εξοικονόμησης 100 εκατ. ευρώ μηνιαίως.

Έτσι, όλοι οι συνταξιούχοι του Ιδρύματος καλούνται να απογραφούν από τις 2 Ιουλίου μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου, όμως αυτή τη φορά θα ζητηθεί και η συνδρομή της Αστυνομίας για τη διασταύρωση στοιχείων που αφορούν περίπου 60.000 δικαιούχους. Πάντως, ακόμη δεν έχουν εισπράξει τα χρήματα των διαπιστωμένα παράνομων συντάξεων από την προηγούμενη απογραφή.

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί στις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων η υστέρηση εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές που καταγράφεται από την αρχή του έτους. Τα έσοδα του ΙΚΑ εμφανίζουν μείωση κατά 14% στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Μειωμένα κατά 20% είναι και τα έσοδα του ΟΑΕΕ για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η υστέρηση των εσόδων αποδίδεται στην ύφεση, ενώ αντίστοιχη ήταν η μείωση το 2011, κατά 14,54% για το ΙΚΑ και κατά 20% για τον ΟΑΕΕ σε σχέση με το 2010.

Η παρατεταμένη ύφεση έχει επιφέρει απώλειες στα Ταμεία της τάξεως των 4,5 δισ. κατά την τελευταία διετία, ενώ περαιτέρω μείωση των εσόδων κατά 6% έως 7% αναμένεται, σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη των Ταμείων, από τη μείωση μισθών, συντάξεων και την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ