2012-06-05 09:37:05
Φωτογραφία για «Θέλουμε περισσότερη Ευρώπη, όχι λιγότερη Ευρωζώνη»
«Θέλουμε περισσότερη Ευρώπη, όχι λιγότερη Ευρωζώνη», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ καταθέτοντας συγχρόνως τις προτάσεις της αναφορικά με το πώς πρέπει η ΕΕ να πλαισιώσει την συζήτηση για την στήριξη των ευρωπαϊκών τραπεζών εν μέσω κρίσης. Η γερμανίδα καγκελάριος, μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έθεσε το βασικό θέμα της επικείμενης Συνόδου Κορυφής, που δε θα είναι άλλο από μια ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαρόζο σημείωσε πως «θα συζητήσουμε σε ποια έκταση πρέπει να βάλουμε τις τράπεζες υπό ευρωπαϊκή εποπτεία».

«Ο κόσμος θέλει να ξέρει πώς οραματιζόμαστε την πολιτική ένωση που συνοδεύει την οικονομική και νομισματική μας ένωση», σημείωσε η κ. Μέρκελ, που τόνισε ότι πρέπει να δώσουμε μια απάντηση σύντομα και η Γερμανία θα έχει εποικοδομητικό ρόλο σε αυτή την συζήτηση.

Για τον κ. Μπαρόζο η Ε.Ε πρέπει «να συζητήσει στοιχεία μίας τραπεζικής ένωσης», ο οποίος επίσης πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμός του «τι μπορούμε να κάνουμε σε βραχυπρόθεσμη και τι σε μακροπρόθεσμη βάση».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ