2012-06-05 10:10:03
Φωτογραφία για Στα 2 δισ. ευρώ η κινεζική επένδυση στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Εκτοξεύεται στα δύο δισεκατομμύρια από εξακόσια εκατομμύρια ευρώ που ήταν, το ύψος της κινεζικής επένδυσης στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας.

Πληροφορίες, που μεταδόθηκαν στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, αναφέρουν ότι ο Κινέζος επιχειρηματίας Γιανγκ Τσι έχει ήδη εξασφαλίσει την έγκριση της κρατικής τράπεζας επενδύσεων της Κίνας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία του θα λάβει επιπλέον 45 εκατομμύρια ευρώ, ως επιχορήγηση από το κινεζικό κράτος.

Μεταδόθηκε επίσης ότι ο υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζου ζήτησε επιτακτικά όπως η πρώτη φάση του έργου προχωρήσει ταυτόχρονα με τη δεύτερη φάση.

Η πρώτη φάση αφορά την ανέγερση ενός τεράστιου εμπορικού έργου προώθησης κινεζικών προϊόντων και η δεύτερη, τα παρεμφερή οφέλη, δηλαδή τα εργοστάσια ελαφράς βιομηχανίας για συναρμολόγηση επίπλων, τηλεοράσεων, ίσως και ηλεκτρονικών υπολογιστών.


Ωστόσο, ο δρόμος για την επίτευξη συμφωνίας δεν είναι εύκολος, αφού προκύπτουν σειρά από νομικά ζητήματα, που επεσήμανε και ο γενικός εισαγγελέας, σε προχθεσινή συνεδρία διυπουργικής επιτροπής.

Πρόκειται για νομικά ζητήματα που αφορούν χειρισμούς της "Hermes Airport" στη δημόσια εξαγγελία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το παλαιό αεροδρόμιο.

Ο κ. Φλουρέντζου τόνισε ότι τα πάντα βρίσκονται υπό το συνεχή έλεγχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που παρακολουθεί πώς εξελίσσεται η κατάσταση, ώστε να γίνουν όλες οι διαδικασίες με σωστό τρόπο.

Διαβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι η επένδυση θα προχωρήσει εφόσον διαπιστωθεί ότι διασφαλίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του κυπριακού κράτους.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ