2012-06-05 12:12:00
Φωτογραφία για Δείτε τα FLIR βίντεο της αναχαίτισης του ΜΜ-38 Exocet από το Sea Sparrow
Μια παγκόσμια αποκλειστικότητα (με την έννοια ότι κάτι ανάλογο για πρώτη φορά παγκοσμίως δημοσιοποιείται από επιχειρησιακά βίντεο) εξασφάλισε το defencenet.gr. Την διαδικασία και εν τέλει την αναχαίτιση του βλήματος επιφανείας-επιφανείας ΜΜ38 Exocet από τον αντιαεροπορικό πύραυλο RIM-7M Sea Sparrow.

Στα δύο βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε στο πρώτο την εκτόξευση του Exocet από την εκσυγχρονισμένη ΤΠΚ «Λάσκος» κλάσης Combattante II και την πορεία του βλήματος προς το στόχο που ήταν η κανονιοφόρος «Δόξα» και εν τέλει την καταστροφή του και στο δεύτερο την τερματική φάση πρόσκρουσης του RIM-7Μ Sea Sparrow στον ΜΜ38 Exocet.

Σημειώνουμε:

- Η λήψη του πρώτου βίντεο έχει γίνει από το FLIR Star SAFIRE του ελικοπτέρου S-70B-6 το οποίο είχε κάνει και τον αρχικό εντοπισμό του στόχου

- Η λήψη του δεύτερου βίντεο έχει γίνει από το FLIR του MIRADOR της Φ/Γ «Κουντουριώτης» η οποία εκτόξευσε και το Sea Sparrow.


- Το δεύτερο μισό της οθόνης είναι η επιφάνεια της θάλασσας και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία σε ότι αφορά τόσο τη γωνία προσέγγισης του Exocet στην τελική φάση του sea-skimming όπου κατέρχεται και ίπταται ελάχιστα μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας (παρατηρείστε το σημείο που αποβάλλει τον πυραυλοκινητήρα αρχικής επιτάχυνσης) όσο και την δυσχέρεια κατάρριψής του από το Sea Sparrow.

- Από την εκτόξευση του Sea Sparrow μέχρι την προσβολή του Exocet μεσολαβούν ακριβώς 10,6 δευτ.

- Αν και τα δύο βλήματα δεν ανήκουν στην αιχμή της τεχνολογίας ο Sea Sparrow ουδέποτε σχεδιάστηκε για να αναχαιτίζει αντιπλοϊκά βλήματα.

- Ένα τελευταίο: Οι ανταποκριτές του defencenet.gr πέρασαν 48 ώρες επάνω στα πολεμικά πλοία και εναέρια μέσα του ΠΝ και ούτε σε μια περίπτωση δεν διακριβώθηκε «καταρρακωμένο ηθικό»μεταξύ των στελεχών του όπως υποστήριξε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και αυτό δεν αφορά μόνο το ΠΝ αλλά όλες τις μονάδες των ΕΔ οι οποίες «σκανάρονται» καθημερινά από το defencenet.gr.Το παραπάνω έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί το λέμε εμείς στο defencenet.gr όπου ουδέποτε ασκήσαμε κακόπιστη κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ –ακριβώς το αντίθετο- όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι αναγνώστες μας. Απλά μας αρέσει τα λέμε τα πράγματα όπως είναι στην πραγματικότητα.

Απολαύστε την προσπάθεια και τα αποτελέσματα των ανθρώπων του ΠΝ . Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που δημοσιοποιούνται οπτικά ντοκουμέντα από άσκηση αναχαίτισης αντιπλοϊκού βλήματος Exocet από RIM-7M Sparrow.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΧΑΪΝΣ: GOODBYE ATHENS...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΧΑΪΝΣ: GOODBYE ATHENS...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ