2018-08-08 11:51:09
Φωτογραφία για Θυμώνεις εύκολα ή κάνεις μονόλογο; Τότε τα νέα είναι άσχημα για σένα!
Θυμώνεις εύκολα ή κάνεις μονόλογο με όλα αυτά που πιστεύεις και θεωρείς ότι έκανες σωστά; Υψώνεις τον τόνο της φωνής σου; Τότε οι επιστήμονες έχουν άσχημα νέα για σένα κι εμείς απλώς στα μεταφέρουμε. Αλλά…μη θυμώσεις και μαζί μας!

Θυμώνεις εύκολα και με το παραμικρό; Είσαι αυτός που θα μιλήσει και λίγο πιο δυνατά ή θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι χωρίς κανένα νόημα; Well, well, well…Σύμφωνα με μια νέα έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Intelligence, οι άνθρωποι που θυμώνουν εύκολα νομίζουν ότι είναι πολύ πιο έξυπνοι από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Οι ερευνητές Marcin Zajenkowski και Gilles E. Gignac υπέθεσαν πως οι άνθρωποι που είναι επιρρεπείς στην οργή μάλλον βλέπουν την νοημοσύνη τους φορώντας κόκκινα γυαλιά…Ο συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να αυτο-εκτιμήσουν το δικό τους θυμό χρησιμοποιώντας το State Trait Anger Expression Inventory, στο οποίο αξιολόγησαν το θυμό τους με δηλώσεις όπως  “Όταν νευριάζω, λέω δυσάρεστα πράγματα”. Οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν και τη δική τους νοημοσύνη σε μια κλίμακα από το 1 μέχρι το 25.


Αυτές οι αξιολογήσεις στη συνέχεια μεταφράστηκαν σε αντίστοιχες βαθμολογίες IQ και συγκρίθηκαν με τις πραγματικές τους βαθμολογίες, αφού πρώτα τους είχαν υποβάλλει σε δοκιμές και έβγαλαν το πραγματικό σκορ.

Όταν οι ερευνητές έλεγξαν τον νευρωτισμό (ένα χαρακτηριστικό που συνδέεται με την οργή-θυμό), διαπίστωσαν πως ο θυμός ήταν ένας ισχυρός, στατιστικά σημαντικός παράγοντας για την υπερεκτίμηση της νοημοσύνης κάποιου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό σημαίνει πως μπορούμε να ξεχωρίσουμε σε δύο κατηγορία τους θυμωμένους ανθρώπους:

Σε αυτούς που θυμώνουν και και γίνονται σκληροί με τον εαυτό τους και σε αυτούς που θυμώνουν και είναι αισιόδοξοι για τον εαυτό τους, έχουν υπερβολική αυτοπεποίθηση και υπερεκτιμούν τη νοημοσύνη τους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ