2012-06-05 14:15:02
Φωτογραφία για Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Στις 17 θα έχουμε κυβέρνηση
Την πεποίθησή της, ότι μετά τις εκλογές στις 17 Ιουνίου θα υπάρχει στην Ελλάδα μια κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκφράζει η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη που παραχωρεί στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ενώ ζητεί από τους Ευρωπαίους να αποφεύγουν δηλώσεις, οι οποίες «ωφελούν εκείνους που εργάζονται εναντίον της Ευρώπης».

Η κ. Μπακογιάννη επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι, αν και οργισμένοι, οι Έλληνες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, επιθυμούν την παραμονή στην Ευρωζώνη και με αυτό το σκεπτικό θα ψηφίσουν, ενώ αναγνωρίζει τη ευθύνη της γενιάς της για την κατάσταση της χώρας και κάνει λόγο για «κατάρρευση του πολιτικού συστήματος και του δικομματισμού».

«Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα μεγαλύτερους συνασπισμούς και, ειλικρινά, χαίρομαι γι' αυτό. Πρέπει να ακούσουμε ο ένας τον άλλον προσεκτικά, να δείξουμε μεγαλύτερη κατανόηση
. Αν ούτως ή άλλως συμφωνούμε ότι ισχύει η αρχή της βούλησης παραμονής μας στην Ευρωζώνη, τότε θα συγκεντρώσουμε πολλούς ανθρώπους που θέλουν να συνεργαστούν. Κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε» δηλώνει η κ. Μπακογιάννη και αναφέρεται στην ανάγκη την πολιτική ευθύνη για τη χώρα να αναλάβει τώρα μια νεότερη γενιά, η οποία, όπως επισημαίνει, είναι πολύ πιο ώριμη από όσο νομίζουμε και έχει μάθει ότι δεν υπάρχει πλέον το "κράτος- πατέρας".

Απαντώντας, πάντως, σε ερώτηση εάν από τις προσεχείς εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση, που θα μπορεί να συνομιλήσει με τους εταίρους και να διαπραγματευθεί στο πλαίσιο της ΕΕ, η επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ, εκφράζει την ελπίδα ότι η πλειοψηφία θα ψηφίσει με κριτήριο την παραμονή της χώρας στο ευρώ, καθώς «το 82% των Ελλήνων θέλει η χώρα να διατηρήσει το ευρώ», αλλά προσθέτει: «Είναι πολύ σημαντικό οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να μας βοηθήσουν σ' αυτή την πορεία και να μην προβαίνουν σε δηλώσεις, οι οποίες ωφελούν στην πραγματικότητα μόνον εκείνους οι οποίοι εργάζονται κατά της Ευρώπης».   
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ