2012-06-05 15:08:03
Φωτογραφία για Τώρα κλέβουν και οι στρατιωτικοί γιατί δεν έχουν να ζήσουν
H παρακάτω είδηση αποτέλεσε χαστούκι πραγματικό, σε όσους προπαγανδίζουν ότι για την έξαρση της εγκληματικότητας φταίνε οι μετανάστες, πριμοδοτώντας την καλλιέργεια φοβικών συνδρόμων στην κοινωνία και τροφοδοτώντας την άνοδο των νεοναζιστικών συμμοριών της Χρυσής Αυγής, που σχεδιάζει τη μετατροπή της σε Πολιτοφυλακή-Ιδιωτική Φασιστική Security που έναντι αμοιβής θα παρέχει ασφάλεια. ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ=ΚΕΡΔΟΣ!

Σύμφωνα με την αρθρογραφία «Στα... πράσα έπιασαν οι άνδρες της Ασφάλειας τον διαρρήκτη που επιχειρούσε να τρυπώσει σε ένα μίνι μάρκετ στην Άρτα. Έμειναν άναυδοι, όμως, όταν ο δράστης τους αποκάλυψε πως είναι μόνιμος υπαξιωματικός του Στρατού και αναγκάστηκε να κλέψει γιατί δεν είχε να φάει! Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο 43χρονος, είναι μόνιμος επιλοχίας και υπηρετεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Άρτας. Όμως, αυτό που έχει απομείνει από το μισθό του μετά τις περικοπές, δεν του έφτανε ούτε για τα στοιχειώδη και αποφάσισε να διαρρήξει το κατάστημα για να πάρει τρόφιμα, ποτά, αλλά και χρήματα! Ο υπαξιωματικός που κατάγεται από την Άρτα οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, όπου έφτασαν άνδρες της Στρατονομίας οι οποίοι τον παρέλαβαν για να τον οδηγήσουν σε στρατιωτικό εισαγγελέα, μια και λόγω της ιδιότητάς του δεν υπόκειται στην ποινική δικαιοσύνη».


Φυσικά, η κατάντια των στρατιωτικών είναι γνωστή. Όπως και το σύνολο του εργαζόμενου λαού μας, εξαιτίας των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και την εξαφάνιση κάθε διάστασης της έννοιας του κράτους-πρόνοιας, με αποτέλεσμα όλα τα κοινωνικά αγαθά να ιδιωτικοποιούνται και να εμπορευματοποιούνται, πλέον δε μπορούν να ζήσουν οι ίδιοι και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους αξιοπρεπώς. Η ληστεία που σημειώθηκε από τον στρατιωτικό στην Άρτα, που δεν είναι το πρώτο παρόμοιο περιστατικό που καταγράφει το αστυνομικό ρεπορτάζ, αποτελεί συνέχεια ενός μισθού που πλέον είναι πενταροδεκάρες, αλλά και των συσσιτίων που έχουν οργανωθεί στις μονάδες. Και φυσικά, να εργάζεσαι και να τρως σε συσσίτιο είναι το άκρων άωτο της ξευτίλας. Η ευθύνη βαραίνει τη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων!

Κατά τη γνώμη μας δεν αρκεί υποκριτικά να καταδικαστεί το γεγονός και να ακουστούν και πάλι οι γνώστες φαιδρότητες περί «κάποιων κακών, η δράση των οποίων δε χαρακτηρίζει το σύνολο των στρατιωτικών»! Τα κοινωνικά προβλήματα και τα αδιέξοδα εξαιτίας των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ και της άγριας ταξικής κυβερνητικής πολιτικής των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ όχι μόνο είναι μεγάλα, αλλά με τα νεά χαράτσια και τις απολύσεις που φέρνει η Δανειακή Σύμβαση αναμένεται να οξυνθούν.

Όποιος νομίζει ότι η κοινωνία μας μπορεί να ζήσει με τα Μνημόνια νομίζουμε ότι κάνει λάθος. Η εποχή μας απαιτεί ριζικές ανατροπές και όχι ψευτοδιλήμματα μεταξύ μιας ακροδεξιάς μνημονιακής εκδοχής σαν τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ντρίμπλες ενσωμάτωσης της κοινωνικής δυσαρέσκειας σε αριστερές διαχειριστικές κυβερνητικές προτάσεις της κυρίαρχης πολιτικής όπως του ΣΥΡΙΖΑ. Προτείνουμε στην νεολαία την ανάπτυξη μαζικού, μαχητικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, για την ανάπτυξη συλλογικών αγώνων ενάντια στην αυθαιρεσία των ανωτέρων, την εθνικιστική και ρατσιστική προπαγάνδα, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Την κατάκτηση του Ελεύθερου Συνδικαλισμού. Να αρνηθούμε τα χρέη και τα ελλείμματα που ο κόσμος του πλούτου δημιούργησε και ο κόσμος της εργασίας πληρώνει.

Δεν πληρωνουμε τα χρεη σας

Δεν θυσιαζομαστε για τα ελλειμματα που δημιουργησατε και την αναπτυξη των κερδων σας

Δεν πολεμαμε-δε γινομαστε κρεας στα κανονια για τα αστικα συμφεροντα

Δικτυο Ελευθερων Φανταρων Σπαρτακος

Επιτροπη Αλληλεγγυης Στρατευμενων

Diktiospartakos.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ