2012-06-05 15:19:31
Φωτογραφία για ΒΕΛΙΤΣ: ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ Ο ΖΑΡΝΤΙΜ
Την άποψη πως ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει αρκετές διαφορές ως προπονητής και στον τρόπο που θέλει οι ομάδες του να αγωνίζονται σε σχέση με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, εξέφρασε ο Γιάσμινκο Βέλιτς μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Είναι ένας καινούριος προπονητής, δύσκολο είναι να πει κανείς πως είναι ανερχόμενος γιατί πρέπει να έχεις δώσει αρκετά δείγματα δουλειάς», τόνισε ο Βόσνιος τεχνικός, με μακρά θητεία ως βοηθός στην Ελλάδα και την Πορτογαλία, και πρόσθεσε: «Ξεκίνησε από την Μπέιρα Μαρ και στην Μπράγκα είχε μία ενδιαφέρουσα πορεία, αλλά όχι διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες πορείες της συγκεκριμένες ομάδες. Οι Πορτογάλοι προπονητές είναι καλοί σε γενικές γραμμές. Έχει καλή φήμη στην Πορτογαλία ο Ζαρντίμ. Υπάρχει η εντύπωση ότι μελλοντικά μπορεί να εργαστεί στην Πόρτο, που έτσι λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια παίρνοντας προπονητές από μικρότερες ομάδες της χώρας. Δεν ξέρω γιατί δεν συμβαίνει αυτό τώρα. Μπορεί να γίνει δια της πλαγίας οδού, μέσω της Ελλάδας (γέλια)».


Όσο για το τι θεωρεί πως διέκρινε ο Ολυμπιακός στον 38χρονο προπονητή και τον επέλεξε, είπε: «Αν είχα όλα τα δεδομένα θα μπορούσα να απαντήσω, αλλά δεν γνωρίζει τι σκέφτεται ο Ολυμπιακός, τι προοπτική βλέπει μπροστά του, το πλάνο του για το μέλλον και το αγωνιστικό όραμα που έχει για την ομάδα. Αν ο Ολυμπιακός έψαχνε κάτι που θα έμοιαζε πολύ με τον Βαλβέρδε, μάλλον βρήκε κάτι διαφορετικό. Αλλά αυτή είναι δική μου εντύπωση. Δεν γνωρίζω καλά έως καθόλου τη δουλειά του σε καθημερινή βάση, παρά μόνο από κάποιες εικόνες που έχω βλέποντας φέτος την Μπράγκα κι από κάποιες πληροφορίες που σου έρχονται από ανθρώπους στο χώρο χωρίς να τις αναζητάς. Αν θα τα καταφέρει στον Ολυμπιακό Εξαρτάται από την προσαρμογή του, τι παίκτες θα βρει εδώ, πώς θα προσαρμοστούν οι παίκτες στις απαιτήσεις του και από πολλά άλλα».

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς έχει σχηματίσει την άποψη πως υπάρχει διαφορά στην προπονητική φιλοσοφία μεταξύ Ζαρντίμ και Βαλβέρδε. «Βάσει των αγώνων που έχω δει από την Μπράγκα, αλλά και το πορτογαλικό ποδόσφαιρο των τελευταίων ετών, η νέα γενιά των Πορτογάλων προπονητών επενδύει πολύ σε συγκεκριμένες φάσεις του παιχνιδιού και ειδικότερα από τη μετάβαση στην επίθεση στην άμυνα και την άμυνα και στην επίθεση. Με εξαίρεση το πέρασμα του Μουρίνιο και του Βίλας Μπόας από την Πόρτο, δεν είναι ομάδες που κυριαρχούν στο παιχνίδι κι ελέγχουν το ρυθμό. Με τον Βαλβέρδε ο Ολυμπιακός ήλεγχε απόλυτα την μπάλα, είχε μεγάλα ποσοστά ουσιαστικής κατοχής και γρήγορες αντιδράσεις όταν την έχανε. Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, ότι δεν έχουν απόλυτο έλεγχο».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Προσοχή στα 20ευρα μαϊμού!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Προσοχή στα 20ευρα μαϊμού!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ