2012-06-05 15:16:06
Φωτογραφία για ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Μετά τους ανδριάντες μας αντιγράφουν και τα πλοία!
Η μετατροπή του κέντρου των Σκοπίων σε μια ατελείωτη κιτς Ντίσνευλαντ συνεχίζεται καθώς το «μέτρον» είναι άγνωστη λέξη και έννοια στο καθεστώς Γκρουέφσκι.

Έτσι μετά τους ανδριάντες αρχαίων Ελλήνων, τις αψίδες, τις μετονομασίες δρόμων και άλλα πολλά, η πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ αποκτά και τα δικά της πλοία που παραπέμπουν σε αρχαίες ελληνικές τριήρεις. Άλλωστε οι Σκοπιανοί, στο μυαλό του πρωθυπουργού τους, μπορεί να μην έχουν έξοδο σε θάλασσα αλλά ήταν μεγάλη ναυτική δύναμη από την αρχαιότητα..

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση της χώρα προχωρά σε νέο διαγωνισμό με σκοπό την παραχώρηση άδειας για 20 χρόνια σε επενδυτές που θα θελήσουν να μισθώσουν τα πλοιάρια που θα τοποθετήσει ο κ.Γκρουέφσκι και η παρέα του σε διάφορα σημεία του ποταμού Αξιού, ο οποίος διασχίζει το κέντρο των Σκοπίων.

Πρόκειται για 2 ως 6 πλοιάρια τα οποία θα ονομαστούν «πειρατικά» (άλλωστε και ο ανδριάντας του Μ.Αλεξάνδρου επισήμως ονομάζεται «του έφιππου πολεμιστή») και θα χρησιμοποιηθούν ως εστιατόρια, καφέ κλπ.


Πάντως στην πρώτη πρόσκληση ενδιαφέροντος εμφανίστηκε μόνο ένας δυνητικός επενδυτής και τώρα ο κεντρικός δήμος της πρωτεύουσας επαναλαμβάνει το διαγωνισμό αυξάνοντας τα χρόνια παραχώρησης από 10 σε 20 προσπαθώντας να προσελκύσει περισσότερο ενδιαφέρον για ένα σχέδιο που και πάλι απλώς αποδεικνύει ότι οι αρχές της γειτονικής χώρας έχουν τελείως ξεφύγει.

Αν νομίζετε ότι με αυτές τις χαζομάρες που κάνετε θα ονομαστείτε Μακεδονία γελιέστε!

Αυτό δε πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ!

prionokordela.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ