2012-06-05 15:20:03
Φωτογραφία για ΕΒΕΘ: Σεμινάριο για τα εξαγώγιμα τρόφιμα
Διήμερο σεμινάριο για την ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητας στον κλάδο των τροφίμων πρόκειται να διοργανώσει το Εμπορικό και...Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), σε συνεργασία με το γραφείο του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών UNDP (United Nations Development Program) στην Ελλάδα.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος), στις 11 και 12 Ιουνίου 2012 και κρίνεται από τους διοργανωτές επίκαιρο καθώς, στην παρούσα συγκυρία -που η εγχώρια αγορά βρίσκεται σε ύφεση- η ανάπτυξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνον για τις ίδιες, αλλά και για την επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας.

Μάλιστα η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στην παραγωγή τροφίμων. Η εξαγωγή τους όμως προϋποθέτει την τήρηση πολύ συγκεκριμένων προδιαγραφών για την ασφάλεια των καταναλωτών.

Για το σκοπό αυτό, το ΕΒΕΘ, με το εν λόγω σεμινάριο, επιδιώκει να παράσχει μία αρχική ενημέρωση-εκπαίδευση στις επιχειρήσεις του κλάδου, που μέχρι σήμερα απευθύνονταν κυρίως στην εγχώρια αγορά, πουλώντας πολλές φορές χύδην τα προϊόντα τους, προκειμένου αυτές να καταστούν ικανές να εξάγουν με επιτυχία τα είδη τους στις αγορές του εξωτερικού. Αυτό προϋποθέτει την ικανότητα συσκευασίας, τυποποίησης, πιστοποίησης και καθιέρωσης εμπορικής ονομασίας.
redalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ