2012-06-05 15:16:04
Φωτογραφία για Reuters: Απόρρητο έγγραφο για διάσωση της ευρωζώνης από... του χρόνου
Διαβάστε τι συζητήθηκε στην G7 για την κρίση χρέους και το ενδεχόμενο προσφυγής της Ισπανίας στο ΔΝΤ. Τι αποκάλυψε ανώτατος αξιωματούχος για την Ελλάδα. Το σχέδιο υλοποίησης ευρωπαϊκού σχεδίου διάσωσης

Στη συνάντηση των επτά πλουσιότερων βιομηχανικών χωρών G7 και τις έκτακτες συνομιλίες για τη διαχείριση της κρίσης χρέους στη ευρωζώνη, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι δεν είναι διατεθειμένες να συνεισφέρουν περισσότερα χρήματα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να υποστηρίξουν τη ζώνη του ευρώ, ενώ σύμφωνα με έγγραφα που διοχετεύτηκαν στο πρακτορείο Reuters, ελάχιστες είναι οι προοπτικές για την παγκόσμια κοινότητα που...

ενεργεί ως άμυνα απέναντι στην κρίση.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο αποκαλυπτικό έγγραφο, η Γερμανία δεν αναμένει ότι η Ευρώπη θα λάβει τελικές αποφάσεις για την ενίσχυση του συντονισμού της οικονομικής πολιτικής μεταξύ των κρατών - μελών, όχι τουλάχιστον πριν από την άνοιξη του 2013.


Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαντ Βαν Ρομπέι δήλωσε ότι θα παρουσιάσει χάρτη πορείας κατά τη Σύνοδο Κορυφής για οικονομική ένωση μέχρι το τέλος του 2012, συμπεριλαμβανομένων και των προτάσεων της τραπεζικής ενοποίησης.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, το έγγραφο των οκτώ σελίδων, το οποίο τιτλοφορείται "Περισσότερη ανάπτυξη για την Ευρώπη - Απασχόληση, Επενδύσεις, Καινοτομία", θέτει ένα χρονοδιάγραμμα για την στενότερη δημοσιονομική ενοποίηση, ένα βήμα που η Γερμανίδα καγκελάριος πιστεύει ότι είναι ζωτικής σημασίας, για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών.

Ωστόσο, τα σχέδια αυτά μπορεί να ανησυχήσουν τους επενδυτές, αντί να τους καθησυχάσουν, διότι το Βερολίνο αναμένει να περάσει σχεδόν ένας χρόνος διαβουλεύσεων και συζητήσεων, προτού οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για την επωνομαζόμενη "δημοσιονομική ένωση".

Το έγγραφο, το οποίο αξιωματούχοι δηλώνουν ότι εγκρίθηκε από την Καγκελαρία, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εξωτερικών την περασμένη Παρασκευή, αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκής Επιτροπή και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι πιθανό να βρουν απτές προτάσεις για τον στενότερο συντονισμό της πολιτικής πριν τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., τον Δεκέμβριο.

Από την άλλη, επισημάνθηκε ότι η Γερμανία, επιθυμεί πλέον να περιορίσει τις υποχρεώσεις της για τους φορολογούμενους της ως ο μεγαλύτερος συνεισφέρων σε κεφάλαια διάσωσης της ζώνης και μέχρι στιγμής έχει απορρίψει τις προτάσεις για ένωση τραπεζών με κοινή εγγύηση των καταθέσεων.

Από news247
Greki-Gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ