2012-06-05 15:35:01
Φωτογραφία για «Υπάρχει περιθώριο για μία περαιτέρω μείωση των επιτοκίων»
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει περιθώριο να μειώσει τα επιτόκιά της, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην ημερήσια σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet. "Η ανάπτυξη μπορεί να τονωθεί μέσω της νομισματικής πολιτικής, όπως με τα μακροχρόνια δάνεια (Long Term Refinancing Operations, LTRO) που είδαμε ήδη να χρησιμοποιεί η ΕΚΤ. Είναι επίσης φανερό ότι υπάρχει περιθώριο για μία περαιτέρω μείωση των επιτοκίων", δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος έχει προκαλέσει φημολογία ότι η ΕΚΤ μπορεί να μειώσει τα επιτόκια στη αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, αν και 62 από τους 73 οικονομολόγους που ρωτήθηκαν από το Reuters αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο στο 1%.

Αναφερόμενη στην Ισπανία, η κυρία Λαγκάρντ δήλωσε ότι το ΔΝΤ δεν βρίσκεται σε κανενός είδους συζήτηση για ένα πρόγραμμα βοήθειας στη χώρα. "Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε κάτι τέτοιο. (Οι Ισπανοί) έχουν δείξει πολιτικό θάρρος και υλοποίησαν μία σειρά μεταρρυθμίσεων και λιτότητα", δήλωσε.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ