2012-06-05 16:09:01
Φωτογραφία για Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΩΝ... ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ!
Ανέλαβαν τις τύχες του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2004 και από τότε ξόδεψαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για να δουν την ομάδα όπως την ονειρεύονταν. Πέρασε αρκετός καιρός, αλλά έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να δικαιώσει τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο για όλες τις θυσίες τόσων ετών.

Το οξύμωρο της ιστορίας είναι πως τη χρονιά που ξόδεψαν τα λιγότερα χρήματα (σε σχέση με τα προηγούμενα καλά χρόνια) ο Ολυμπιακός έφτασε στον στόχο του πανηγυρικά. Το καλοκαίρι του 2011 ήταν, αν μη τι άλλο, το πιο... περίεργο στα οκτώ χρόνια της παρουσίας τους. Ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν και εν συνεχεία «σιωπηλά» αναίρεσαν την απόφασή τους.

Φυσικά, μεσολάβησε η εκδήλωση αγάπης από τον κόσμο του Ολυμπιακού που έξω από το ΣΕΦ διαδήλωσε την αντίθεσή του στην αποχώρηση των Αγγελόπουλων. Η συγκεκριμένη κίνηση συγκίνησε τα δύο αδέρφια, όπως παραδέχθηκαν αργότερα. Η έναρξη της χρονιάς τους βρήκε λίγο απόμακρους, αλλά όσο περνούσε ο καιρός δεν κατάφεραν να κρατήσουν... αντιστάσεις. Επέστρεψαν στις παλιές τους συνήθειες και έβαλαν τον Ολυμπιακό πάνω από πολλές δραστηριότητές τους.


Μέχρι τα Χριστούγεννα οι Παναγιώτης και Γιώργος είχαν «ζεσταθεί» για τα καλά και μάλλον περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Ασχολούνταν αρκετές ώρες της ημέρας με την ομάδα, παρακολουθούσαν συχνά προπονήσεις από κοντά και συζητούσαν σχεδόν καθημερινά με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς. Εσπευσαν να προβούν στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις του ρόστερ αλλά δίχως την παραμικρή πίεση. Περίμεναν τις αποφάσεις του προπονητή για το εν λόγω θέμα και απλώς αυτοί ήταν εκεί για να τις υλοποιήσουν.

Από εκείνο το σημείο και μετά, άρχισαν να γεύονται τους καρπούς των προσπαθειών τους. Ηρθε η απίστευτη κατάκτηση του Ευρωπαϊκού στην Κωνσταντινούπολη, αλλά οι Αγγελόπουλοι είχαν και κάτι άλλο στο μυαλό τους: το πρωτάθλημα. Το κατέκτησαν κι αυτό και το μερίδιο της επιτυχίας που τους αναλογεί είναι τεράστιο.

Και πώς να φύγουν;

Ρωτήθηκαν αρκετές φορές μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού αλλά και μετά την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, ωστόσο απέφυγαν να απαντήσουν στο αν θα παραμείνουν στον Ολυμπιακό. Αλήθεια, ποιος πιστεύει ότι θα φύγουν; Πέρασαν τόσα, άκουσαν πολλά, αλλά έφεραν τον Ολυμπιακό της καρδιάς τους στην κορυφή της Ευρώπης. Αν δεν υπάρξει κάποια συγκλονιστική εξέλιξη, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος θα συνεχίσουν στο... τιμόνι της ομάδας για αρκετά χρόνια.

«Σεμνά και ταπεινά»

Ο,τι κι αν προέκυψε στην πορεία τους στον Ολυμπιακό, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος συνέχιζαν να ακολουθούν πιστά τις εντολές και τη στάση ζωής του πατέρα τους, Κωνσταντίνου. «Σεμνά και ταπεινά» επανέλαβε αρκετές φορές ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και επί της ουσίας αυτός ήταν ο μοναδικός... δρόμος για τα δύο αδέρφια.

Η αγάπη τους για τον Ολυμπιακό και το μπάσκετ τούς απέτρεψε από το να αποκλίνουν της πορείας τους και των αρχών τους και έτσι μέχρι το τέλος διατήρησαν τη στάση που επέλεξαν μόλις ανέλαβαν την ομάδα. Ενωμένη σαν γροθιά, η οικογένεια Αγγελόπουλου έζησε από πολύ κοντά όλες τις μεγάλες φετινές στιγμές του Ολυμπιακού και στις δύο στέψεις παρών ήταν και ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, ο οποίος είδε περήφανος τους γιους του να πετυχαίνουν.

ΠΗΓΗ: sentragoal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ