2018-08-12 11:52:09
Φωτογραφία για Πώς η οικογένεια Σαμαρά «απέλυσε» καθηγήτρια επειδή μονόγραψε το γραπτό του γιου Σαμαρά
Ανακοίνωση που αποκαλύπτει ευθεία παρέμβαση της οικογένειας Σαμαρά με στόχο να απομακρυνθεί από το Κολλέγιο..

καθηγήτρια που μονόγραψε την κόλλα του γιου Σαμαρά, επειδή αντέγραψε, έκανε το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρουν συνάδελφοί της η Φώφη Μπουλούτα είναι η καθηγήτρια του Κολλεγίου Αθηνών που «απολύθηκε» από την οικογένεια Σαμαρά επειδή «έπιασε» τον γιο Σαμαρά να αντιγράφει. Μετά από μακρά δικαστική περιπέτεια, η Μπουλούτα κατέληξε αναπληρώτρια και απεβίωσε κτυπημένη από καρκίνο, έχοντας βρεθεί στο στόχαστρο του πολιτικού κατεστημένου.

Μετά θάνατον, το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Η εκπαιδευτική κοινότητα έχασε ένα μέλος της που αντιστεκόμενη σε αυθαιρεσίες της διοίκησης ενός ιδιωτικού σχολείου διακρίθηκε για το ήθος, τις αρχές της και την αγωνιστικότητά της. Η Φώφη Μπουλούτα δίδαξε σε όλους μας το σεβασμό στις αρχές του δικαίου, στην ισονομία και στην ισοπολιτεία. Το ΥΠΠΕΘ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια του στην οικογένεια της Φώφης Μπουλούτα, στους φίλους, στους συναδέλφους και στους μαθητές της στο Κολλέγιο Αθηνών και στα σχολεία της δημόσιας εκπαίδευσης που εντέλει υπηρέτησε ως αναπληρώτρια καθηγήτρια.”


Εμείς θα αναφέρουμε μια πλευρά της Φώφης Μπουλούτα που οι ιθύνοντες του υπουργείου μάλλον αγνοούν. Η Μπουλούτα ήταν αντιπαθής σε αρκετούς γόνους που φοίτησαν κατά καιρούς στο Κολλέγιο Αθηνών, και αυτό γιατί το απαιτητικό μάθημα που δίδασκε έθετε σε δοκιμασία τις περιορισμένες πνευματικές ικανότητες γόνων που με την αποφοίτησή τους θα απολάμβαναν την γνωστή εξασφαλισμένη πορεία των αποφοίτων του Κολεγίου. Οι γόνοι αυτοί ήταν μαθημένοι στο να μην υπάρχει αμφισβήτηση της ανωτερότητάς τους, και θεωρούσαν πως η Μπουλούτα τους υπενθύμιζε πως αν δεν κληρονομούσαν μια κοινωνική θέση δεν θα τολμούσαν να ισχυριστούν πως είναι ανώτεροι από τους εκτός Κολεγίου συνομήλικούς τους.

Και στο σημείο αυτό θα υπενθυμίσουμε τόσο στον Γαβρόγλου και τα “στελέχη” του, όσο και στους αμέτρητους συνδικαλιστές που έσπευσαν να βγάλουν ανακοινώσεις, πως η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα δημόσια σχολεία με τους γόνους των εκπαιδευτικών και των διαφόρων τοπικών παραγόντων, αλλά για το θέμα αυτό όλοι προτιμούν να σιωπούν γιατί δεν προσφέρεται για πολιτικό σπέκουλο. Οι ίδιοι που έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπάθειά τους στην Μπουλούτα είναι οι πρώτοι που θα φρόντιζαν για την καρατόμηση όποιου εκπαιδευτικού σε δημόσιο σχολείο τολμούσε να καταγγείλει κάτι αντίστοιχο.

Όσο για το Κολλέγιο Αθηνών, η ανακοίνωσή του έδειξε ότι οι κρατούντες δεν σέβονται τίποτα μπροστά στην προώθηση των γόνων τους. Αφού τόνισαν πόσο “νόμιμα” ήταν όλα, επιδόθηκαν σε κλαυθμούς για το “νέο παιδί που στοχοποιείται μόνο και μόνο επειδή ο πατέρας του έχει διατελέσει πρωθυπουργός” και τον “νέο άνθρωπο που διαπομπεύεται συκοφαντικώς προς κερδοσκοπία”. Αυτή η απίστευτου κυνισμού κατάπτυστη ανακοίνωση δείχνει πως όταν έρθει η ώρα για την παλινόρθωση της χώρας, ειδική μνεία θα πρέπει να υπάρξει για τους γόνους ώστε να μη μπορούν πλέον να μολύνουν το δημόσιο βίο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ