2012-06-05 19:14:06
Φωτογραφία για Υπερβολική φορολογία και φοροδιαφυγή στην Ιταλία
«Στην Ιταλία η φορολογική πίεση και η φοροδιαφυγή παραμένουν σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα», τονίζει... το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σε έκθεσή του για τον συντονισμό της δημόσιας οικονομίας.

«Η αυξανόμενη φορολογική πίεση προκαλεί ύφεση στην οικονομία. Στην Ιταλία, η μεγάλη φορολογική πίεση συνυπάρχει με μια ισχυρή φοροδιαφυγή, κάτι που απομακρύνει τη χώρα από το κύριο ευρωπαϊκό μοντέλο αναφοράς», προσθέτουν οι ιθύνοντες του Γενικού Λογιστηρίου.

Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση «από το 2009 μέχρι το 2011 το δημόσιο έχασε εκατόν τριάντα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ από φοροδιαφυγή σε ό,τι αφορά το οφειλόμενο ΦΠΑ και τον περιφερειακό φόρο παραγωγικών δραστηριοτήτων. Πρόκειται, δηλαδή, για πάνω από σαράντα έξι δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο».

«Η Ιταλία κινδυνεύει να μπει σε έναν φαύλο κύκλο στον οποίο η λιτότητα δεν επιτρέπει την επίτευξη των στόχων, πνίγοντας την ανάπτυξη. Μία από τις δυνατές διεξόδους είναι η οριστική μετάβαση από τη φορολόγηση των εισοδημάτων σε εκείνη των διαφόρων μορφών κατανάλωσης», υπογραμμίζει, τέλος, το Γενικό Λογιστήριο του ιταλικού κράτους.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ