2012-06-05 19:07:12
Φωτογραφία για Ναυάγησε το ντιμπέιτ Σαμαρά - Τσίπρα
Ναυάγησε για μια ακόμα φορά η διεξαγωγή του ντιμπέιτ μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, καθώς και οι δύο πλευρές χρεώνουν, η μία στην άλλη, αθέτηση της συμφωνίας. Σύμφωνα με πηγές από τη Νέα Δημοκρατία, τα τελευταία 24ωρα είχαν γίνει δύο συναντήσεις μεταξύ των κ. Μουρούτη από την πλευρά της ΝΔ και Παππά από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικά είχαν καταλήξει στο βασικό πλαίσιο διεξαγωγής του ντιμπέιτ, εν όψει των εκλογών 2012.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «τίναξε στον αέρα τη συμφωνία» με τις αλλεπάλληλες και αντιφατικές ανακοινώσεις που εξέδωσε. Γεγονός είναι ότι και οι δύο πλευρές εξ αρχής δεν φαίνονταν διατεθειμένες να προχωρήσουν σε ένα ντιμπέιτ τύπου «πρόσωπο με πρόσωπο».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ΝΔ μετά από σιγή ημερών αποφασίζει τελικά να ανακοινώσει την προειλημμένη της απόφαση για μη διεξαγωγή ντιμπέιτ, φοβούμενη την προβολή και την αντιπαράθεση των θέσεων των κομμάτων μπροστά στον ελληνικό λαό. Πρόκειται για μια θρασύδειλη πολιτική στάση που την εκθέτει ανεπανόρθωτα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχετικά με το ντιμπέιτ.


Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, «δεν είχε υπάρξει καμία συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων, αφού η ΝΔ κατ’ εξακολούθηση έψαχνε για προσχήματα και κρυβόταν, αναβάλλοντας τις επαφές μεταξύ των εκπροσώπων τύπων των κομμάτων, ενώ παράλληλα διέρρεε ψευδώς ότι η συμφωνία είχε κλείσει. Στη σημερινή συνάντηση μεταξύ του κ.Παππά και του κ.Μουρούτη, που έγινε μετά από επίμονες οχλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να εξακριβωθεί επιτέλους αν η ΝΔ επιθυμούσε το ντιμπέιτ και με δεδομένο ότι ο χρόνος ήταν ασφυκτικός, αποκαλύφθηκε ότι ο κ.Σαμαράς φοβάται».

«Εμείς θελήσαμε να δημοσιοποιήσουμε τη συγκεκριμένη μας πρόταση για τα 2 ντιμπέιτ, έτσι ώστε να πιεστεί η ΝΔ που επέλεξε το δρόμο της διαρκούς αναβολής της τηλεοπτικής αντιπαράθεσης, θέλοντας να τη χρησιμοποιήσει ως ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα», σημειώνει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

«Εμείς παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας για διεξαγωγή 2 ντιμπέιτ, 1 με εκπροσώπους όλων των κομμάτων πλην της Χ.Α και ένα με τον κ.Σαμαρά, στο πλαίσιο ενός ανοιχτού και ζωντανού διαλόγου, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι δύο παράλληλους μονολόγους. Ένα διάλογο που όπως αποδεικνύεται ο κ.Σαμαράς δεν μπορεί να αντέξει. Αυτές οι προτάσεις μας παραμένουν σε ισχύ και ζητούμε συγκεκριμένη απάντηση και όχι υβρεολόγια», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ