2012-06-05 20:11:16
Φωτογραφία για Στο δρόμο της ... ΕΔΗΚ το ΠΑΣΟΚ - Πιέζεται κάτω από 10% και φλερτάρει με ΔΗΜΑΡ!
Φλερτάρει με μονοψήφια ποσοστά το ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου αλλά ταυτόχρονα και με την ΔΗΜΑΡ. Θα έχουμε πολιτικό γάμο μέτα τις εκλογές;;

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, καθώς ανεξάρτητα από τις περισσότερες δημοσκοπήσεις που το δείχνουν να κρατάει το 13% των εκλογών της 6ης Μαΐου ή και να το αυξάνει, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική: Το ΠΑΣΟΚ πιέζεται αφόρητα από τον ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα ακόμα και το διψήφιο ποσοστό να θεωρηθεί επιτυχία. Πρακτικά, το ΠΑΣΟΚ μόλις απώλεσε το "οξυγόνο" του, το κράτος και τους δημοσίους υπαλλήλους στους οποίους βάσιζε την παντοκρατορία του επό 30 χρόνια, εξέπνευσε.

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρείται πολιτικό προϊόν με την ημερομηνία λήξης να έχει παρέλθει οριστικά, αυτή την στιγμή η πλειοψηφία των στελεχών του στην πραγματικότητα αναζητούν το "επόμενο ΠΑΣΟΚ". Είτε πιο αριστερά, με συγχώνευση με την ΔΗΜΑΡ, είτε πιο δεξιά με συγχώνευση με τη ΝΔ! Για την οποία ΝΔ, θεωρούν ότι θα ηττηθεί στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, οπότε ανοίγουν και εκεί οι πόρτες για διάλυσή της.


Το τραγικό για το πάλαι ποτέ πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ που φαίνεται ότι ήρθε ο χρόνος να "αποχαιρετήσει" την πολιτική σκηνή, είναι ότι ακολουθεί την πορεία ενός άλλου κόμματος το οποίο λεηλάτησε κάποτε και πάνω στο οποίο στήριξε τον "κεντρώο" χαρακτήρα και από σοσιαλ-μαρξιστικό κόμμα μετατράπηκε σιγά-σιγά στο ΠΑΣΟΚ που γνωρίζουμε τα τελευταία 25 χρόνια: Στην ΕΔΗΚ, την παλιά Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου του Γ.Μαύρου.

Το ίδιο που κάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ έκανε το ΠΑΣΟΚ στην ΕΔΗΚ το 1977-1981 με αποτέλεσμα την διάλυση του ιστορικού κόμματος και την απορρόφηση του Κέντρου από τις παρυφές ΠΑΣΟΚ κυρίως και ΝΔ κατά δεύτερον.

Έτσι αυτή την στιγμή το ερώτημα είναι αν θα πάει προς ΝΔ ή προς ΔΗΜΑΡ. Το φοβερό είναι ότι και η ΔΗΜΑΡ θέτει όρους για α  συγχωνευθεί με το ΠΑΣΟΚ πουλώντας "αντιμνημονιακή προιίκα"! «Πώς θα πείσει το ΠαΣοΚ ότι είναι κατά του μνημονίου αν δεν προσχωρήσει στις θέσεις της ΔΗΜΑΡ;» λένε οι της ΔΗΜΑΡ όταν τίθεται το ζήτημα.

Η ΔΗΜΑΡ σίγουρα είναι πιο "φιλικός χώρος: Ππέραν των προσχωρήσεων πρώην στελεχών του ΠαΣοΚ (Στ. Μανίκας, Β. Οικονόμου κ.ά.) και της προσέγγισης που έχει επιτευχθεί με τον πρώην υπουργό κ. Ν. Χριστοδουλάκη εκφράζονται ανοιχτά προβληματισμοί για τις πρωτοβουλίες και τις δυνατότητες ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς αμέσως μετά τις εκλογές.Τ

ο ζήτημα έχει τεθεί με έμμεσο τρόπο από τον κ. Φ. Κουβέλη, ο οποίος μάλιστα εσχάτως έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας και συνεννόησης με στελέχη της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, όπως με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν στελέχη που "φλερτάρουν" με τη ΝΔ για την ακρίβεια περιμένουν να δουν τι θα γίνει στις εκλογές για να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Αν το ΠΑΣΟΚ πιεστεί κάτω από 10%, οι μέρες του ή έστω οι μήνες του είναι μετρημένες. Άτυχος ο Ε.Βενιζέλος, πολύ άτυχος. Αλλά και το ΠΑΣΟΚ πληρώνει την λάθος επιλογή του 2007: Αν ο Ε.Βενιζέλος ήταν στην θέση του Γ.Παπανδρέου, όλα θα ήταν διαφορετικά σήμερα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ