2012-06-05 20:26:08
Φωτογραφία για «Η Μέρκελ σβήνει τη φωτιά με κηροζίνη»
Το δάκτυλο στην κυρία Μέρκελ κουνάει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ, καταλογίζοντας στην κυβέρνησή της σοβαρές ευθύνες για... την διαχείριση της κρίσης στην Ευρωζώνη.

Σε άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα "Suddeutsche Zeitung", ο πρώην Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, λίγες ημέρες μετά τις αιχμηρές δηλώσεις του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, για την πολιτική της κυβέρνησης του Βερολίνου σχετικά με την ευρωκρίση, χαρακτηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ "εμπρηστή" την κυρία Μέρκελ, η οποία όπως επισημαίνει με την πολιτική της λιτότητας έβαλε φωτιά στις αγορές.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι οι πολιτικές εξελίξεις στις χώρες του ευρώ δείχνουν ότι οι λαοί έχουν απωλέσει την πίστη τους στην χωρίς ανάπτυξη πολιτική λιτότητας που επιβάλλει η Γερμάνια. Κλείνοντας το μάτι στην Γάλλο πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο Γιόσκα Φίσερ στέλνει το δικό του μήνυμα στους Ευρωπαίους ηγέτες, λίγες ημέρες πριν τη μίνι Σύνοδο Κορυφής (22 Ιουνίου) και την κανονική Σύνοδο (28 και 29 Ιουνίου).


"Υπό τον τίτλο: "Το ευρωπαϊκό σπίτι βρίσκεται στις φλόγες", ο πρώην Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών επί καγκελαρίας Σρέντερ υποστηρίζει ότι η πολιτική του Βερολίνου για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους έφερε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από το προσδοκώμενα.

"Το ευρωπαϊκό σπίτι φλέγεται κι ακόμη και το συντηρητικό Λονδίνο ζητά λογικά και αποφασιστικά βήματα της πυροσβεστικής, αλλά έκανε τον λογαριασμό χωρίς την πυροσβεστική και την επικεφαλής της Ανγκέλα Μέρκελ" γράφει ο Φίσερ.

"Η Ευρώπη με οδηγό τη Γερμανία σβήνει τη φωτιά με κηροζίνη αντί για νερό και έτσι η φωτιά εξαιτίας των μέτρων λιτότητας της Μέρκελ εξαπλώνεται γρήγορα. Είναι ο λόγος που η δημοσιονομική κρίση στη ευρωζώνη μέσα σε τρία χρόνια απέκτησε χαρακτηριστικά υπαρξιακής κρίσης", υπογραμμίζει ο Φίσερ.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στις χώρες του ευρώ, ο Φίσερ υπογραμμίζει ότι, η απόφαση για το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται στα χέρια της Γερμανίας και της Γαλλίας.

"Οι τελευταίες εκλογές στη Γαλλία και την Ελλάδα αλλά και αυτές για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ιταλία, οι αναταραχές στην Ισπανία και την Ιρλανδία , οι αναταραχές στην Ισπανία και την Ιρλανδία δείχνουν ότι οι λαοί έχουν χάσει από καιρό την πίστη τους στην χωρίς ανάπτυξη πολιτική λιτότητας που επιβάλει η Γερμανία. Το αποτέλεσμα είναι να απειλείται με χάος η Ελλάδα, και η θύελλα στις ισπανικές, ιταλικές και γαλλικές τράπεζες να κινδυνεύει να μετατραπεί σε ανεμοστρόβιλο που θα διαλύσει την Ευρώπη. Και μετά; Θα ακυρωθούν οι προσπάθειες δύο ευρωπαϊκών γενεών που οδήγησε την ήπειρό μας στην πλέον μακρόχρονη περίοδο ειρήνης και ευμάρειας", διερωτάται ο Φίσερ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ