2012-06-05 21:17:13
Φωτογραφία για Αλέξης Τσίπρας: «Θα ακυρώσουμε και το νόμο για το Ελληνικό»
Θα τα ακυρώσει όλα..ο Τσιπρανδρέου..Μνημόνια,νόμους,εφορία,στρατό,αστυνομία..και έχει ο Θεός τι άλλο θα ακούσουμε..

Με τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Χρ.Κορτζίδη συναντήθηκε την Τρίτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και στο επίκεντρο βρέθηκε ο νόμος για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Όπως είπε, «η δυνατότητα να ακυρώσουμε βεβαίως τους νόμους, ιδιαίτερα τον 4062 του 2012 του Μνημονίου που αφορά την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου, είναι μια κυβερνητική επιλογή, η ευτυχής κατάληξη όμως αυτής της πρωτοβουλίας συναρτάται απολύτως και με τη δυναμική παρουσία των τοπικών κοινωνιών, των ενεργών πολιτών στην πρώτη γραμμή για να προασπίσουν τα δικά τους συμφέροντα, το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής, απέναντι στα συμφέροντα των ισχυρών. Θα είναι μια διαρκής μάχη».

«Μπούσουλας» για την αξιοποίηση του χώρου, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, είναι η μελέτη του ΕΜΠ.


«Θα αξιοποιήσουμε αυτή τη μελέτη, ενδεχομένως θα υπάρχουν και προσθήκες, αλλά θα αξιοποιήσουμε αυτή τη μελέτη ως βάση για τον τρόπο με τον οποίον θα θελήσουμε να αξιοποιήσουμε, με τη βοήθεια φυσικά του τοπικού κινήματος, της τοπικής αυτοδιοίκησης, έναν χώρο που μπορεί να αποτελέσει πνεύμονα ζωής για το Λεκανοπέδιο» είπε.

Το δικαίωμα στην πρόσβαση στο δημόσιο χώρο είναι αναφαίρετο και δεν μπορεί κανείς να το στερήσει από τον ελληνικό λαό, υπογράμμισε και προσέθεσε ότι δεν πρέπει «να αφήσουμε ούτε σπιθαμή σε όλη τη χώρα δημόσιας παραλίας που θα καταλαμβάνεται από ιδιωτικά συμφέροντα».

«Όλα όσα συνέβησαν στον ευρύτερο δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού και ιδιαίτερα όσον αφορά το φιλέτο αυτό, τον μεγάλο αυτό χώρο του αεροδρομίου, αποτελούν μια μικρογραφία της περιβαλλοντοκτόνου πολιτικής που ακολουθήθηκε σε όλη την Αττική αλλά και σε όλη την Ελλάδα» σημείωσε και εξαπέλυσε επίθεση στον Γ. Παπακωνσταντίνου:

«Ιδιαίτερα τα δυόμισι τελευταία χρόνια των μνημονιακών κυβερνήσεων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Παπακωνσταντίνου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής».

«Το ΠΑΣΟΚ διεκδίκησε την ψήφο του ελληνικού λαού και έγινε κυβέρνηση με το σύνθημα πράσινη ανάπτυξη» επισήμανε και συμπλήρωσε ότι «πολύ σύντομα η πράσινη ανάπτυξη μετατράπηκε σε μαύρη λεηλασία των φυσικών πόρων και των ανθρώπινων αντοχών. Με το fast track και άλλες παρόμοιες ρυθμίσεις κατήργησαν τους δημόσιους μηχανισμούς ελέγχου, έδωσαν γη και ύδωρ στους εθνικούς εργολάβους και τους πολυεθνικούς κερδοσκόπους».

Το δίλημμα ανάπτυξη ή περιβάλλον είναι ένα «ψευδές δίλημμα», υποστήριξε και είπε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για ανάπτυξη μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος, για θέσεις εργασίας μέσα από τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, ιδιαίτερα σε τομείς που μπορεί να γίνουν ανταγωνιστικοί στην ελληνική οικονομία, όπως ο πρωτογενής τομέας, η αγροτοκτηνοτροφική οικονομία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ο βιώσιμος τουρισμός.

Από την πλευρά του, ο κ. Κορτζίδης είπε ότι «απέναντί μας είχαμε πάντοτε και έχουμε ακόμα την τρόικα, τις δυνάμεις που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές, τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα μας μέχρι σήμερα, που στην κυριολεξία έχουν βγάλει στο σφυρί για ξεπούλημα όχι μόνο αυτή τη σημαντική δημόσια περιουσία που είναι το αεροδρόμιο και η παραλία του Ελληνικού, αλλά γενικότερα τη δημόσια περιουσία και το δημόσιο πλούτο».

»Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο ΣΥΡΙΖΑ το αμέσως επόμενο διάστημα από καλύτερη θέση να μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και γιατί όχι, να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο», σημείωσε.

Το Βήμα
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ