2012-06-06 00:13:15
Φωτογραφία για 2.700 Σύροι πρόσφυγες κατέφυγαν στην Τουρκία τις τελευταίες πέντε ημέρες
Περισσότεροι από 2.700 Σύροι έχουν καταφύγει στη γειτονική Τουρκία τις τελευταίες πέντε ημέρες, αναφέρει Τούρκος αξιωματούχος.Ταυτόχρονα, κάτοικοι των πόλεων που βρίσκονται στα σύνορα των δύο χωρών δηλώνουν πως οι συριακές δυνάμεις πυρπολούν τα δάση της περιοχής προκειμένου να αποκαλύψουν τους αντάρτες που έχουν προσφύγει σε αυτά.

Οι περισσότεροι πρόσφυγες έχουν καταλήξει στη νοτιοανατολική επαρχία της Τουρκίας Hatay, με τις αρχές να καταγράφουν πλέον παραπάνω από 27.000 Σύρους σε στρατόπεδα προσφύγων στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες ανταρτών. Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι αντάρτες έχουν πάρει τον έλεγχο των αστυνομικών τμημάτων στην πόλη Χάφεχ της επαρχίας, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις υποστηρίζονται και από ελικόπτερα του συριακού στρατού.

Από την Κίνα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη χώρα, μαζί με τον Κινέζο ομόλογό του, Χου Τζιντάο, κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει το ειρηνευτικό σχέδιο Ανάν για την επίλυση της κρίσης στη Συρία.

Παράλληλα, την Τετάρτη οι υπουργοί Εξωτερικών της ομάδας «Φίλοι της Συρίας» αναμένεται να συναντηθούν στην Κωνσταντινούπολη με θέμα συζήτησης την αύξηση της πίεσης προς την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
kozaro.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ