2012-06-06 03:02:06
Φωτογραφία για Κατ' ιδίαν συνάντηση Μόντι-Ολάντ στις 14 Ιουνίου
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι στη Ρώμη στις 14 Ιουνίου... έξι ημέρες πριν από τη μίνι σύνοδο που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί επίσης στη Ρώμη μεταξύ της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική κυβέρνηση.

«Ο Φρανσουά Ολάντ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρώμη στις 14 Ιουνίου στο πλαίσιο των φιλικών σχέσεων των δύο χωρών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία του ιταλού πρωθυπουργού και προσθέτει ότι «είναι προγραμματισμένες συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι».

«H επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Ρώμη, εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επίσπευση της υιοθέτησης των ευρωομολόγων», τονίζουν Ιταλοί σχολιαστές.

Οι επαφές αυτές θα βοηθήσουν στο να διαμορφωθεί μια κοινή, σε ότι αφορά, τουλάχιστον, τα κύρια σημεία δράσης, ιταλο-γαλλικής θέση, oκτώ ημέρες πριν την διευρυμένη διάσκεψη, στην Ρώμη, πάντα, με την συμμετοχή, και των Άγκελα Μέρκελ και Μαριάνο Ραχόι.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα: «η συνάντηση Ολάντ-Mόντι θα χρησιμεύσει για να καθοριστούν νέες λεπτομέρειες του Συμφώνου για την Ανάπτυξη και για να πεισθεί η Γερμανία, να δώσει την συγκατάθεσή της, στην προτεινόμενη λύση των ευρωομολόγων».

Στη μίνι σύνοδο της Ρώμης στις 22 Ιουνίου θα συμμετάσχουν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας, λίγες ημέρες πριν από την εξαμηνιαία σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 28 και 29 Ιουνίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
PS Vita Remote Play στο PS3
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
PS Vita Remote Play στο PS3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ