2018-08-26 23:18:34
Φωτογραφία για Η πρώην βίλα του Λάκη Γαβαλά... έτοιμη για πάρτι
Η θρυλική βίλα του Λάκη Γαβαλά στη Φτελιά, που άνοιξε τις πόρτες της τη δεκαετία του ’90 και είχε χαρακτηριστεί από τη γαλλική «Vogue» ως η πιο stylist βίλα της Μεσογείου,

ανακαινίστηκε ως boutique hotel και είναι πλέον έτοιμη να υποδεχθεί τους πρώτους της επισκέπτες

Παρά το γεγονός ότι ο Λάκης Γαβαλάς διατηρούσε ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα τεράστιας έκτασης και ασύλληπτης πολυτέλειας για το οποίο ήταν ιδιαίτερα περήφανος, ποτέ δεν άφησε φωτογράφο να εισβάλει στα ενδότερα. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η επιλεκτική γαλλική «Vogue», o φακός της οποίας αποτύπωσε εικόνες τέτοιας ομορφιάς και εναρμόνισης με το περιβάλλον που χαρακτήρισε τη βίλα μία από τις πιο stylist και ατμοσφαιρικές της Μεσογείου. Ο διάσημος ιδιοκτήτης της και τα θρυλικά πάρτυ που διοργάνωνε εκεί γρήγορα τη μετέτρεψαν στο πιο κεφάτο και αδιαμφισβήτητα glamorous meeting point για δεκάδες celebrities, billionaires και fashion icons από όλο τον κόσμο.


Βεράντες με θέα στη Μύκονο

Όσο πιο απλά τόσο πιο καλά και στους εσωτερικούς χώρους

Κάποτε, στη Φτελιά

«Η Μύκονος είναι το νησί στο οποίο είχε επενδύσει παλαιότερα και ο πατέρας μου. Όταν απέκτησα το δικό μου σπίτι στη Φτελιά, εκπλήρωσα μια μεγάλη μου επιθυμία», εξομολογείται ο Λάκης Γαβαλάς και συνεχίζει: «Η αισθητική του ήταν μοναδική. Είχα επιμεληθεί ο ίδιος την εσωτερική διακόσμηση με πανάκριβα αντικείμενα που μάζευα απ’ όλο τον κόσμο. Το 1992 μου μπήκε η ιδέα να διοργανώσω πάρτι. Η πρώτη καλεσμένη μου ήταν η Αννα Βέλτσου, διάσημη και αγαπητή στο νησί. Στα πάρτι και στα ξεφαντώματα δεν υπήρχε τουπέ παρά μόνο δίψα για διασκέδαση και αχαλίνωτα πάθη.

Θυμάμαι κάποια χρονιά που ο γνωστός Έλληνας βιομήχανος Καρέλλας ήρθε μαζί με δύο Γάλλους αρχιτέκτονες και την Κλαούντια Καρντινάλε, αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στον κυρίως χώρο της διασκέδασης, καθώς η guest list ήταν συγκεκριμένη και εκείνοι είχαν φέρει μαζί τους άλλα 12 άτομα. Η φήμη των ξέφρενων events που διοργάνωνα ξεπέρασε πολύ γρήγορα τα στενά σύνορα της Ελλάδας κι έτσι άρχισαν να καταφθάνουν στα πάρτι μου διασημότητες όπως ο Ζαν-Πολ Γκοτιέ, ο Βαλεντίνο, οι Dsquared2, o Νιλ Μπάρετ και η Αννα Ντέλο Ρούσο, που κυριαρχούσε τότε στην ιταλική “Vogue”.

Το αγαπημένο χτιστό κρεβάτι του Λάκη

Πολυτελής νησιώτικη αισθητική με μαρμάρινα μπάνια και ψηφιδωτά πατώματα

Η διακόσμηση του boutique hotel παραπέμπει στη βίλα Γαβαλά όπως ήταν παλιά

Η Άννα αποτελούσε διαχρονικά το κρυφό αντικείμενο του πόθου, κάθε καλοκαίρι. Ήταν εξαιρετικά ανοικτή και φιλική, αλλά δεν ανταποκρίθηκε ποτέ σε κανένα φλερτ σε αντίθεση με κάποιους σχεδιαστές που αποδείχτηκαν εξαιρετικά διαθέσιμοι, φλερτάροντας και ενδίδοντας μέσα από και έξω από την πισίνα. Το σπίτι ήταν πάντα ανοιχτό για την οικογένεια αλλά και τους φίλους. Το πρωί ξεκινούσε με πλούσιο πρωινό με όλα τα τοπικά καλούδια, ενώ τα απογεύματα απολαμβάναμε τη δύση του ηλίου παίρνοντας ένα απεριτίφ. Έχουν μείνει αλησμόνητες οι πίτες που έφτιαχνε η μαγείρισσά μου, η Γιωτάρα. Το τσιμπούσι την ημέρα πριν από το πάρτι ξεκινούσε στις 12 το μεσημέρι και τελείωνε αργά το βράδυ. Μιλάμε για θερμιδικό πόλεμο.

Τα πάρτι κράτησαν μέχρι πριν από μερικά χρόνια, όταν και άρχισαν τα προβλήματά μου με το Ελληνικό Δημόσιο. Έκτοτε το σπίτι έμεινε κλειστό για πολλά χρόνια. Επεσε θύμα λεηλασίας από συμμορίες οι οποίες έκλεψαν ακόμη και τις ζωγραφισμένες στο χέρι αντίκες που είχα φέρει από τη Φλωρεντία. Αισθανόμουν ντροπή κάθε φορά που κάποιος από τους παλιούς μου φίλους από το εξωτερικό με έπαιρνε τηλέφωνο και μου έλεγε: “Λυπάμαι να βλέπω ένα τόσο ιστορικό σπίτι να καταρρέει και κανείς να μην κάνει τίποτα”. Το σπίτι αυτό έπρεπε να προστατευτεί αφού διαφήμιζε την Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο».

Πράσινο, καφέ και τιρκουάζ σε αντίθεση με το υπέροχο αιγαιοπελαγίτικο λευκό

Λεπτομέρεια από το εσωτερικό

Η τραπεζαρία όπως ήταν αρχικά

Κυκλαδίτικο φως και κομμάτια αγορασμένα από παζάρια της Φλωρεντίας

Ζεστά χρώματα και φυσικά υλικά σε μία από τις γωνιές υψηλής αισθητικής

Μια νέα εποχή ανατέλλει

«Φέτος, μετά από πολλά χρόνια, βρέθηκε επιχειρηματίας που θέλησε να επενδύσει στο ιστορικό αυτό σπίτι, ανακαινίζοντάς το και μετατρέποντάς το σε boutique hotel. Η ανακαίνιση κράτησε αρκετούς μήνες και διεκπεραιώθηκε υπό την καθοδήγησή μου. Η εσωτερική διακόσμηση είναι εναρμονισμένη με την εποχή και επομένως πιο minimal. Το όνομα LG Mansion -Let's Glam- ήταν δικής μου έμπνευσης και είναι απόλυτα ταυτισμένο με την προσωπικότητα και τον τρόπο ζωής μου, που είναι περιπετειώδης με διάθεση για χαρά και πολυτέλεια. Χαίρομαι που μετά από πολλά χρόνια θα έχω την ευκαιρία να ξανακοιμηθώ στο χτιστό κρεβάτι μου που έχει θέα από το παράθυρο όλη τη Μύκονο. Κάποτε ονειρευόμουν να βγω στη βεράντα και να κάνω βουτιά στην πισίνα. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Έχω την αίσθηση ότι τώρα θα χαρώ όλα αυτά που δεν πρόλαβα να χαρώ τότε», αναφέρει με προσμονή και προσθέτει: «Η όρεξή μου για πάρτι δεν έχει μειωθεί. Φέτος που ξαναβρέθηκα στη Μύκονο κάνοντας δημόσιες σχέσεις στην disco “Cinderella” και επιμελούμενος διάφορους χώρους και boutique, μου γεννήθηκε η επιθυμία να ξαναδιοργανώσω ένα από εκείνα τα θρυλικά πάρτι για να μάθουν και οι πιο νέοι πώς διασκεδάζαμε τότε. Εδώ και πολλά χρόνια, άλλωστε, σχεδιαστές όπως οι Dolce & Gabbana και οι Dsquared2 με παρακινούν, λέγοντας ότι ένα τρελό πάρτι λείπει από το καλοκαιρινό τους πρόγραμμα. Όταν έλεγα πριν από χρόνια ότι ο Λάκης θα ξανακάνει πάρτι, κάποιοι δεν με πίστευαν. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να διαψευστούν».

Ο Λάκης ξαναβρίσκει τον εαυτό του μετά τη μεγάλη του περιπέτεια με το Ελληνικό Δημόσιο
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ