2012-06-06 05:36:03
Φωτογραφία για Τουρκία: «Εξόφληση» του ΔΝΤ και έμφαση στην πυρηνική ενέργεια
Την πεποίθηση ότι ως τον Απρίλιο του 2013 η Τουρκία θα έχει αποπληρώσει το χρέος της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εξέφρασε... ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Κεντρική Ασία που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν υπογράμμισε πως παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα σε μία «δύσκολη» γεωγραφία, η Τουρκία συνεχίζει ν' αναπτύσσεται σταθερά και δημοκρατικά.

Παρουσιάζοντας ορισμένα στοιχεία για τους δείκτες της τουρκικής οικονομίας, ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι η τουρκική οικονομία, την τελευταία δεκαετία, αναπτύσσεται- κατά μέσο όρο- με ρυθμούς της τάξεως του 5,3%, σε ετήσια βάση. Μάλιστα, όπως ανέφερε, το 2011 η Τουρκία ήρθε δεύτερη- μετά την Κίνα- σε ρυθμούς ανάπτυξης, με 8,5%.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία εμφανίζεται αποφασισμένη να επενδύσει στην πυρηνική ενέργεια. Μιλώντας σε πάνελ με θέμα τους νέους ενεργειακούς διαδρόμους, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε ότι «αν και τα πυρηνικά εργοστάσια ενέχουν κινδύνους, προσφέρουν εξίσου πολλές ευκαιρίες».


Ο Γιλντίζ ανακοίνωσε ότι «Θέλουμε ν' αντιμετωπίσουμε τις αυξανόμενες ενεργειακές μας ανάγκες με την ανέγερση τουλάχιστον 23 πυρηνικών μονάδων ως το 2023. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να κατασκευαστούν πυρηνικοί σταθμοί σε τρεις περιοχές της Τουρκίας. Βρισκόμαστε σε μία τέτοια προσπάθεια ανέγερσης τέτοιων πυρηνικών σταθμών».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ