2012-06-06 09:57:06
Φωτογραφία για Οι Έλληνες πρώτοι σε αγορές ακινήτων στο Λονδίνο
Κατακόρυφη αύξηση καταγράφεται, σύμφωνα με βρετανικά μεσιτικά γραφεία, τον τελευταίο μήνα από Έλληνες που αγοράζουν ακριβά ακίνητα στο Λονδίνο, ενώ κατά πόδας ακολουθούν Ισπανοί, Ιταλοί ακόμη και Γάλλοι λο΄γω ανασφάλειας για το μέλλον του ευρώ.

Μόνο τον τελευταίο μήνα, παρά τη σημαντική άνοδο της στερλίνας έναντι του ευρώ, η ζήτηση από Έλληνες για αγορά ακινήτων στο Λονδίνο έχει αυξηθεί κατά 40%, σύμφωνα με Βρετανούς αναλυτές. Πλέον οι Έλληνες έρχονται πρώτοι από πλευράς αύξησης του ενδιαφέροντος για ακίνητα στο Λονδίνο ενώ συγκαταλέγονται μέσα στους top 5 αγοραστές από χώρες της ευρωζώνης.

Η κίνηση

Σύμφωνα με το βρετανικό μεσιτικό γραφείο Savills, η αναζήτηση ακινήτων στο Λονδίνο από Έλληνες μέσω Διαδικτύου έχει αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με το μέσο όρο των προηγούμενων έξι μηνών.

Αντίστοιχα, κατά 16% έχει αυξηθεί η αναζήτηση από Γάλλους, κατά 10% από Ισπανούς και κατά 9% από Ιταλούς, τάση που επιβεβαιώνει όπως αναφέρουν αναλυτές στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι οι πιο ασφαλείς επενδυτικοί προορισμοί σε περιόδους αβεβαιότητας είναι ο χρυσός, το ελβετικό φράγκο και τα ακίνητα στο Λονδίνο. Ως συνέπεια των παραπάνω, οι τιμές για ακριβά ακίνητα στο κεντρικό Λονδίνο έχουν αυξηθεί κατά 50% από το πρώτο τρίμηνο του 2009, όταν δηλαδή ξέσπασε η κρίση, σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο Knight Frank.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ