2012-06-06 11:10:03
Φωτογραφία για Απίστευτο: Βρέθηκε το μεγαλύτερο μαργαριτάρι όλων των εποχών!
Σε μεγάλο δίλημμα βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα καθώς για να αποκαλυφθεί το αμύθητης αξίας μαργαριτάρι θα πρέπει να σπάσουν το κοχύλι, το οποίο αποτελεί σπάνιο αρχαιολογικό εύρημα.

Εντελώς τυχαία, ένας φτωχός βιοπαλαιστής ψαράς μάζεψε από τον βυθό του ωκεανού ένα περίεργο πέτρωμα το οποίο αφότου άρχισε να σμιλεύει διαπίστωσε πως ήταν ένα κοχύλι δέκα φορές μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα.

Ο ψαράς παρότι μπήκε στον πειρασμό να σπάσει το κοχύλι για να δει εάν περιέχει μαργαριτάρι, το παρέδωσε στις αρχές.... ανάβοντας φωτιές στους επιστήμονες που ανέλαβαν την αξιολόγηση του.

Το σπάνιο εύρημα εκτιμάται ότι είναι 100.000.000 ετών και δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη η περιοχή που αναπτύχθηκε καθώς ο ψαράς το μάζεψε με την τράτα του από τον Ατλαντικό, στα ανοιχτά των βρετανικών ακτών.

Οι επιστήμονες μελετούν τώρα τις ραβδώσεις του κοχυλιού για να εξακριβώσουν την ακριβή του ηλικία ενώ με ειδικό μηχάνημα θα το περάσουν από «ακτινογραφία» προκειμένου να βεβαιωθούν ότι κρύβει μαργαριτάρι.

Η εκτίμηση μάλιστα είναι πως το μαργαριτάρι αυτό θα έχει το μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ αν και ο εκπρόσωπος του Blue Reef Aquarium εκτίμησε ότι σύμφωνα με τη λογική, η πιθανότητα να υπάρχει πέρλα στο προϊστορικό κοχύλι είναι... μία στο εκατομμύριο.

alexiptoto.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ