2012-06-06 11:42:07
Φωτογραφία για Η Κύπρος χορεύει ευρωπαϊκά από 6 έως 30 Ιουνίου
Το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Χορού στα δεκαπέντε χρόνια παρουσίας του στα χορευτικά δρώμενα, κατέχει πλέον τη δική του ξεχωριστή θέση στο χάρτη των Ευρωπαϊκών φεστιβάλ.

Φέτος λοιπόν, σημαντικοί δημιουργοί από επτά χώρες της Ευρώπης παρουσιάζουν τις πολλαπλές τάσεις που διαπερνούν το σύγχρονο χορό και αναδεικνύουν τα πολλά και διαφορετικά στοιχεία του, προσκαλώντας ένα ευρύτερο κοινό να γνωρίσει και απολαύσει τη μαγεία του χορού .

Έξι παραστάσεις στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό, τρεις στο θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία, όπου μεταφέρεται μέρος του φεστιβάλ, συνθέτουν μαζί με εργαστήρια για επαγγελματίες χορευτές, το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ.

Η Δυναμική του Φεστιβάλ που διοργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο με τη συνεργασία των Πρεσβειών των χωρών που συμμετέχουν είναι αδιαφιλονίκητη. Το Φεστιβάλ κάνει φέτος ένα νέο άνοιγμα, πέρα από τα ευρωπαϊκά σύνορα - φιλοξενώντας το γειτονικό Ισραήλ και τον διεθνώς καταξιωμένο χορογράφο Ido Tadmor.


Πρόγραμμα

Τετάρτη 6 Ιουνίου – Tero Saarinen Company – Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία, με την Ομάδα Tero Saarinen Company από την Φινλανδία.

Παρασκευή 8 Ιουνίου – Tero Saarinen Company – Θέατρο Ριάλτο στην Λεμεσό.

Κυριακή 10 Ιουνίου – pelma.lia.haraki, Milena Ugren Koulas, ομάδα Χάρη Κούσιου – Θέατρο Παλλάς.

Τρίτη 12 Ιουνίου – 420 People – ομάδα από την Τσεχία – Θέατρο Ριάλτο.

Σάββατο 16 Ιουνίου – Danish Dance Theatre – Θέατρο Ριάλτο.

Τετάρτη 20 Ιουνίου - Centre Choregraphique National Roubaix Nord-Pas de Calais. Aπό τη Γαλλία το Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο της Roubaix Nord-Pas de Calais παρουσιάζει σε χορογραφία της Carolyn Carlson το έργο “Hidden” – Θέατρο Ριάλτο.

Σάββατο 23 Ιουνίου – Λάθος Κίνηση – Η Ομάδα του Κωνσταντίνου Μίχου από την Ελλάδα, παρουσιάζει το έργο “Αρπάζοντας”, Θέατρο Ριάλτο.

Πέμπτη 28 Ιουνίου – Ido Tadmor. Από το Ισραήλ ο διεθνώς καταξιωμένος χορογράφος και χορευτής παρουσιάζει τρία έργα στο Θέατρο Ριάλτο.

Σάββατο 30 Ιουνίου – Ido Tadmor ο διεθνώς καταξιωμένος χορογράφος και χορευτής από το Ισραήλ παρουσιάζει τρία έργα στο Θέατρο Παλλάς.

Πληροφορίες

έναρξη παραστάσεων: 20.30, Eίσοδος: € 5 Ευρώ – Για όλες τις παραστάσεις: € 20.

Ελεύθερη είσοδος για μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες χορού. Κρατήσεις:

Θέατρο Ριάλτο – 00357 77 77 77 45 Ηλεκτρονικό εισιτήριο www.rialto.com.cy

Θέατρο Παλλάς – 00357 22410181 (μόνο την ημέρα της παράστασης)

news.travelling.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Διεκόπη η δίκη Ψωμιάδη
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Διεκόπη η δίκη Ψωμιάδη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ