2018-09-03 19:11:21
Φωτογραφία για Άρχισαν οι αποχωρήσεις επικουρικών γιατρών από ΠΕΔΥ-Κέντρα Υγείας!
Δευτέρα 3 Σεπτέμβριος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Άρχισαν να αποχωρούν από Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ αλλά και από Κέντρα Υγείας επικουρικοί γιατροί

Και αυτό διότι δεν ανανεώθηκε η θητεία τους η οποία έληγε στο τέλος Αυγούστου.

Και το ζήτημα είναι πως το επόμενο διάστημα και σταδιακά έως το τέλος του χρόνου, λήγουν οι περισσότερες συμβάσεις που έχουν επικουρικοί γιατροί με το δημόσιο σύστημα, με συνέπεια να κινδυνεύει η ορθή λειτουργία των Μονάδων Υγείας.

Πάντως τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών είχαν διαμηνύσει εδώ και καιρό στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι η μη ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στο σύστημα.

Ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αναμένεται να ανανεώσει τις συμβάσεις των ήδη υπαρχόντων επικουρικών γιατρών αλλά να προχωρήσει σε άλλες συμβάσεις με άλλους γιατρούς.


Άλλωστε και το ΣτΕ απεφάνθη πως οι παρατάσεις των συμβάσεων πέραν των 24 μηνών είναι παράνομες γι αυτό και πολλοί επικουρικοί γιατροί αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μισθοδοσία τους.

Το υπουργείο Υγείας πάντως προτίθεται να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις γιατρών με το νέο έτος και λίγο πριν …την προεκλογική περίοδο. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Ετοιμάζονται μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ μέχρι τον Μάιο! Όλη η διαδικασία»

Μάλιστα από την οδό Αριστοτέλους διαμηνύεται ότι με την πρόσληψη μόνιμων γιατρών θα δημιουργηθεί «χώρος» για πρόσληψη και νέων επικουρικών που θα καλύψουν βασικές ανάγκες.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ