2012-06-06 12:34:02
Φωτογραφία για Ξάνθη: Καταδίκη του Δ.Σ. της ΣΕΚΑΠ του 2007 για παράβαση καθήκοντος
Σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν χτες από το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ξάνθης τα μέλη του δ.σ. της ΣΕΚΑΠ της περιόδου 2007 και υπάλληλοι της εταιρίας.

Οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν σε πρώτο βαθμό για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος από κοινού και κατ΄εξακολούθηση που αφορούσε σε μικρό αριθμό προσλήψεων που έγιναν το 2007. Κατηγορούμενοι ήταν ο Πρόεδρος της εταιρίας τότε, Νίκος Παπάς και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όπως επίσης και 2 υπαλλήλοι της ΣΕΚΑΠ που εκ της θέσεως κατηγορήθηκαν (προσωπάρχης και Γεν. Διευθυντή), συνολικά 13 άτομα.

Η υπόθεση αφορά σε προσλήψεις που έγιναν την περίοδο 2007, για τις οποίες είχε κατατεθεί μήνυση από την τότε ηγεσία του Σωματείου Εργαζομένων. Οι προσλήψεις είχαν γίνει την προεκλογική περίοδο πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2007 και έτσι δικαιολογείται το αδίκημα αφού η εταιρία ήταν δημόσιου χαρακτήρα, εφόσον την πλειοψηφία κατείχε και κατέχει η ΑΤΕ. Η διαφορά είχε κομματική χροιά αφού το Σωματείο πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ ενώ η τότε διοίκηση στη Ν.Δ. Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι 7 στον αριθμό προσλήψεις έγιναν για να καλύψουν κενα που προέκυψαν από αποχωρήσεις ενώ ολοκληρώθηκαν μετά τις εκλογές.


Ανάκριση για κακουργηματικές πράξεις με άλλες προσλήψεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόμοια υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης. Πρόκειται για μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων που έγιναν το 2009 και αναμένεται η παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος. Στην υπόθεση αυτή, ενδεχομένως, να εμπλέκεται ως Αντιπρόεδρος ο Γ. Ράπτης.
seleo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ