2012-06-06 12:46:05
Φωτογραφία για Πρώτη η Ελλάδα στις περικοπές μισθών των εκπαιδευτικών
Αβέβαιο μοιάζει το μέλλον της χώρας μας, από τη στιγμή που είμαστε όχι μόνο πρώτοι στις περικοπές μισθών των εκπαιδευτικών σε όλη την ΕΕ αλλά και τέταρτοι στις περικοπές για τη δαπάνη στην παιδεία.

Ποιοί μας περνάνε; Η Λετονία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία.

Τα στοιχεία έφερε στο φως ή έρευνα των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην εκπαίδευση στις χώρες της Ευρώπης.

Το σημαντικό στοιχείο είναι πως όλες αυτές οι χώρες, δηλαδή λετονία, Ουγγαρία και Ρουμανία, μοιράζονται ένα κοινό.

Όλες γνώρισαν τα... οφέλη του ΔΝΤ.

Σε 25 χώρες υπήρξαν μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση από το 2008 ως σήμερα, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και σε μόλις 14 δεν υπήρξαν.

Μεταξύ αυτών των χωρών που έγιναν μεταρρυθμίσεις βρίσκονται η Ελλάδα, αλλά και η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γαλλία κλπ., ενώ μεταξύ των χωρών που δεν έγιναν βρίσκονται η Αλβανία, η Αρμενία, το Ισραήλ κλπ.


Παράλληλα, παρατηρείται αύξηση των ιδιωτικοποιήσεων σε 14 χώρες, ενώ σε 23 δεν υπάρχουν ιδιωτικοποιήσεις.

Ωστόσο, η μορφή των ιδιωτικοποιήσεων ποικίλει.

Έτσι, για παράδειγμα, στην Πολωνία οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στην Ιρλανδία σε σχολές για δασκάλους και νηπιαγωγούς, ενώ στην Ολλανδία έχουν γίνει στα προγράμματα Δία Βίου μάθησης.

Να σημειωθεί ότι περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και συντάξεις έχουν γίνει σε χώρες όπως Κροατία, Κύπρος, Ελλάδα, Ισλανδία, Ιρλανδία Λετονία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία κλπ.
lamiastar.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δηλώσεις χωρίς ουσία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δηλώσεις χωρίς ουσία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ