2012-06-06 13:45:35
Φωτογραφία για Η αλήθεια πονάει...
Πέρασαν πολλές ώρες από την ώρα που η συνάντηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε και δεν θα είναι ψέμα αν παραδεχτούμε πως η συνέχεια της αποτελεί έναν κόμπο στο στομάχι των φίλων του «τριφυλλιού». Η αιτία; Απλή...

Όλοι θα ήθελαν να κλείσει η πόρτα και ν’ ανακοινωθεί η ανανέωση της αγάπης, διότι δεν πρόκειται για μια απλή συνεργασία του Ζοτς με τον «εξάστερο». Το… γαϊτανάκι που ακολούθησε είναι φυσιολογικό. Άλλωστε αν δεν υπάρξει κάτι τελεσίδικο, τότε ο καθένας έχει κάθε δικαίωμα να προχωρήσει στη δική του ανάγνωση. Είτε προκειμένου να καλύψει τη συναισθηματική του ανάγκη, είτε για να χαράξει την μικροπολιτική του (που στην προκειμένη περίπτωση μοιάζει με μαλακ…) είτε για να προχωρήσει στη δική του ανάγνωση των πραγμάτων.

Προσωπικά, δεν μπορώ να μπω σε αυτό το τρυπάκι. Οι λόγοι είναι δύο και μοιάζουν απαράβατοι στο κεφάλι μου. Πρώτον, σεβόμενος πως ανάμεσα σε Ζοτς και Γιαννακόπουλους δεν χωράνε τέτοια θέματα και δεύτερον για την αγάπη και το δέσιμο του απλού κόσμου (και όλων όσοι ασχολούμαστε με αυτό που λέγεται ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) με τον Ομπράντοβιτς.


Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ΜΙΑ και μοναδική και δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί από κανέναν. Ο Παναθηναϊκός έπιασε ταβάνι και έδωσε ότι περισσότερο μπορούσε, τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών, στον Ζοτς. Από την πλευρά του, ο Μίδας του Ευρωπαϊκού μπάσκετ δεν μπορεί να προχωρήσει με 12-13 εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ, καθώς θέλει να χτίσει την ομάδα, όπως την έχει στο μυαλό του. Και ποιος μπορεί να τον κακιώσει; Αρκεί ν’ αναλογιστεί κανείς πως όπου και αν θελήσει να πάει (ευχή όλων μας να μείνει στο «τριφύλλι») θα έχει στη διάθεσή του ανοικτό μπάτζετ για να προχωρήσει. Οπότε, είναι λογικό να μην του αρέσει η ιδέα να κληθεί να επιχειρήσει κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε φέτος στον Ολυμπιακό και αν μη τι άλλο αποτελεί ένα δύσκολο, αλλά απόλυτα λογικό για τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, εγχείρημα (διότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φέτος περί τα 12 εκατομμύρια μεικτά προϋπολογισμό).

Με αυτά τα δεδομένα, δεν μπορώ να φανταστώ κάποια κοσμοϊστορική αλλαγή τη Δευτέρα. Όσο και αν προσευχηθούμε ΟΛΟΙ, όσο και αν δεν μπορούμε να φανταστούμε την επόμενη μέρα, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Διότι, αν ο Ζοτς δεν συναινέσει με το πλάνο τριετίας που ξεκινά με αφετηρία κοντά στα 13 εκατομμύρια, τότε μοιάζει πολύ δύσκολο να βάλει την υπογραφή του μέχρι το 2015.

Επαγγελματικά δεν μπορεί να του πει τίποτε και κανένας και εξηγήσαμε τους λόγους. Είναι ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος προπονητής και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Από την άλλη, η οικογένεια Γιαννακόπουλου, τον θέλει πάση θυσία στο τιμόνι του συλλόγου και του το έδειξε με μια πρόταση – παραμονής. Το 25% των μετοχών της ΚΑΕ ήταν κάτι που έμοιαζε με ένα δώρο – ψυχής και μήνυμα για το τι σημαίνει για τον Παναθηναϊκό ο τεράστιος Ομπράντοβιτς. Οτιδήποτε περισσότερο αν μπούμε στη διαδικασία να πούμε ή να εικάσουμε θα πέσει πάνω στην τελική απόφαση της Δευτέρας. Επαναλαμβάνω, ευχή όλων είναι να μην «καταφέρει» ο Ζέλικο να πει «ΟΧΙ» και να μείνει για πάντα στον Παναθηναϊκό. Εγωιστικό; Δεν ξέρω, σίγουρα όμως παναθηναϊκό…
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ