2012-06-06 13:43:26
Φωτογραφία για Η διεθνής παραπληροφόρηση βυθίζει τον τουρισμό
Τουρίστες τηλεφωνούν και ρωτάνε να μάθουν εάν υπάρχει φαγητό στην Ελλάδα.

Με την κάθετη πτώση του τουρισμού στην Ελλάδα ασχολήθηκε βρετανός ρεπόρτερ του BBC, όπου διαπιστώνει πως η παραπληροφόρηση έχει οδηγήσει τους Βρετανούς να ακυρώνουν κάθε σκέψη επίσκεψης στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό πως  στο δημοσίευμα, η πρόεδρος των Ξενοδόχων Ζακύνθου, Χριστίνα Τετράδη, αναφέρει πως υπάρχουν πελάτες που τηλεφωνούν στο ξενοδοχείο τους, ρωτώντας αν υπάρχει αρκετό φαγητό και χρήματα ή απλώς δυνατότητα να φύγουν από το νησί!

Η εσφαλμένη εικόνα που παρουσιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ για την Ελλάδα έχουν πλήξει τη βαριά βιομηχανία της χώρας, που αποτελεί το 20% του ΑΕΠ.

Για του λόγου το αληθές, το BBC αναφέρει πως βρετανίδα τουρίστρια, όταν αποφάσισε να επισκεφτεί τη χώρα μας, συνάντησε την έκπληξη αλλά και τον φόβο των συγγενών και φίλων της. Ακόμα και η ίδια όπως αναφέρει σκεφτόταν να ακυρώσει το ταξίδι, όμως αποφάσισε τελευταία στιγμή να προχωρήσει στο ταξίδι,

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ρεπορτάζ, οι Βρετανοί τουρίστες έχουν μειωθεί κατά 20%, ενώ οι Γερμανοί - που αντιμετωπίζουν και τη μεγαλύτερη εχθρότητα από τους Έλληνες - έχουν μειωθεί κατά 40%.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ