2012-06-06 17:56:17
Φωτογραφία για Σεληνιακό τοπίο για την Ελλάδα αν φύγει από το ευρώ «βλέπει» το Bloomberg
Φαινόμενα όπως νεκρές τράπεζες, κατάρρευση επιχειρήσεων, εκτόξευση τιμών στις εισαγωγές, ραγδαία αύξηση του εθνικού χρέους αλλά και έλλειψη τροφίμων και βίαιες διαδηλώσεις είναι τα φαινόμενα που μπορεί να αντιμετωπίσει η Ελλάδα μετά το ευρώ, σύμφωνα με αναλυτές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg…

Σε δημοσίευμά του, το πρακτορείο υποστηρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κατώφλι μιας δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης με τις εταιρείες και τους πολίτες να αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο η χώρα να αναγκαστεί να επιστρέψει στην δραχμή.

«Εάν βγούμε από το ευρώ, θα έχουμε ένα ασταθές περιβάλλον στην Ελλάδα. Είμαι σίγουρος για αυτό», επεσήμανε στο πρακτορείο ο γενικός διευθυντής της Intelli Solutions ΑΕ, Παύλος Τζιόρκας. «Μία έξοδος της Ελλάδας ίσως αναγκάσει την εταιρεία να εγκαταλείψει την χώρα» πρόσθεσε.

«Ένα σενάριο σεληνιακού τοπίου, όπου οτιδήποτε κινούμενο φεύγει, είναι βεβαίως κάτι που μπορεί κανείς να προβλέψει» ανέφερε ο νομπελίστας οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Στερν της Νέας Υόρκης, Μάικλ Σπενς, σε συνέντευξή του στο Μιλάνο.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι μια νέα δραχμή θα μπορούσε να δώσει ώθηση στις εξαγωγές και τη βιομηχανία του τουρισμού στην Ελλάδα, ωστόσο, υπογραμμίζει ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αργεντινής μια δεκαετία από τη χρεοκοπία και την υποτίμηση.

Εν τω μεταξύ, τραπεζίτες, οικονομολόγοι και αναλυτές, υποστηρίζουν ότι οποιαδήποτε έξοδος από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, θα δημιουργήσει μεγάλη οικονομική αποδιοργάνωση. «Θα υπάρχει έλλειψη καταθέσεων και οι τράπεζες θα μείνουν μόνο με συνάλλαγμα», λέει ο Γκιγιέρμο Νίλσεν, που διορίστηκε υπουργός Οικονομικών το 2002, λίγους μήνες μετά την χρεοκοπία της Αργεντινής, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν μεγάλες διαφορές στα εισοδήματα και η Ελλάδα θα μετατραπεί σε τριτοκοσμική χώρα.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Γκι Βέρχοφστατ, σημειώνει από την πλευρά του, ότι μια επιστροφή στη δραχμή θα γυρίσει την Ελλάδα πίσω στο χρόνο.

Πηγή


kostasxan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ