2012-06-06 19:41:23
Φωτογραφία για Ποιός είναι επόμενος στόχος των αγορών
Ποια χώρα της ευρωζώνης, πέραν του φτωχού Νότου, έχει όλα τα… συστατικά για να συμπληρώσει το κερδοσκοπικό μενού των τελευταίων μηνών

Μεγάλες εκροές καταθέσεων παρατηρούνται τα τελευταία 24ωρα και από τράπεζες του Βελγίου! Όπως υποστηρίζουν όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν, οι Βρυξέλλες – δηλαδή, η καρδιά του ευρωσυστήματος – θα είναι ο επόμενος στόχος των αγορών. Κι αυτό γιατί η βελγική οικονομία έχει όλα τα …συστατικά για να συμπληρώσει το κερδοσκοπικό μενού των τελευταίων μηνών.

Μολονότι δεν ανήκει στον φτωχό ευρωπαϊκό Νότο, τόσο το χρέος, όσο και το έλλειμμα της, είναι ένα βήμα πριν να χτυπήσουν «κόκκινο», κάτι το οποίο δεν αποκλείεται αμέσως μόλις η «δουλειά» με την Ισπανία τελειώσει. Δηλαδή, να προηγηθεί κι αυτής ακόμα της επίθεσης που ετοιμάζεται στην Ιταλία.

Άλλωστε, το Βέλγιο ήταν μια από τις χώρες που είχαν στοχοποιηθεί αρκούντως για τα τρικ που είχε χρησιμοποιήσει – κι αυτό – κατά την προετοιμασία εισόδου του στην ΟΝΕ στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, ενώ το σχεδόν μόνιμο κυβερνητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, την καθιστά εξαιρετικά ευάλωτη στις ορέξεις των αγορών. Στελέχη ελληνικών τραπεζών, μάλιστα, που παρακολουθούν τις εξελίξεις, υποστηρίζουν ότι είναι απλώς θέμα χρόνου.
kostasxan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ