2012-06-06 20:09:02
Φωτογραφία για Νέοι ορίζοντες στις Ρωσο-Κινεζικές σχέσεις
Η συνεργασία της Ρωσίας και της Κίνας έφτασε σε άνευ προηγουμένου ύψος και οι σχέσεις σε όλους τους τομείς οικοδομούνται πάνω σε αμοιβαία επωφελή βάση με υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης, δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο ο Πρόεδρος Πούτιν. Επίσης υπογράμμισε ότι τα προσεχή χρόνια η Μόσχα και το Πεκίνο θα πετύχουν νέους ορίζοντες. Οι ρωσο-κινεζικές σχέσεις στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων αναπτύσσονται ενεργά σε πολλούς και διάφορους τομείς. Στον πολιτικό τομέα σε πολλά σοβαρά προβλήματα οι απόψεις της Μόσχας και του Πεκίνου συμπίπτουν, ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη διευθέτηση της κατάστασης στη Συρία και τους πυρηνικούς φακέλους του Ιράν και της Β. Κορέας. 

Σ΄αυτά τα ζητήματα έχουμε πετύχει υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης και παρέχουμε αμοιβαία σταθερή υποστήριξη στα προβλήματα-κλειδιά. Όμως, και αυτό δεν είναι λιγότερο σημαντικό, σε νέους ορίζοντες προωθούνται οι εμπορο-οικονομικές σχέσεις, - είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν: «Σήμερα υπογράφτηκαν περίπου είκοσι διμερή έγγραφα που αφορούν τους σημαντικότερους τομείς συνεργασίας – της ενέργειας, της βιομηχανίας, τον τραπεζικό τομέα, την αεροπορική βιομηχανία και τις καινοτομικές τεχνολογίες (...) Συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε την επεξεργασία σχεδίων για τη δημιουργία μεγάλου αεροσκάφους και βαριού ελικοπτέρου μεγάλης εμβέλειας και να συνεχίσουμε την υλοποίηση των κοινών προγραμμάτων στον τομέα της κοσμοναυτικής».

Διαβάστε περισσότερα Στην ανάγκη συνέχισης και ανάπτυξης των εμπορο-οικονομικών σχέσεων αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Χου Ζιντάο.

Η συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Χου Ζιντάο πραγματοποιήθηκε τις παραμονές της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγγάης (ΟΣΣ)
. Γι΄αυτό δεν είναι τυχαίο το ότι και οι δύο ηγέτες κατα τη διάρκεια της διμερούς συνάντησής τους συζήτησαν την κοινή θέση σε ορισμένα κεντρικά παγκόσμια προβλήματα. Συγκεκριμένα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε ως «επωφελή» το διάλογο για το ιρανικό πυρηνικό πρόβλημα και την κατάσταση γύρω από τη Συρία.

http://www.liako.gr/news/home/38053-2012-06-06-07-24-24.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ