2012-06-06 20:42:08
Φωτογραφία για Bloomberg: Τριτοκοσμική η Ελλάδα μετά την έξοδο
Στην πιο κρίσιμη καμπή της βρίσκεται η Ελλάδα με την αβεβαιότητα να τη «χτυπάει» από παντού σε μια περίοδο πολιτικοοικονομικής κρίσης.Τα σενάρια των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων και των οικονομολόγων πιέζουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση καθώς περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα μια ελληνική έξοδο από την νομισματική ένωση.

Τριτοκοσμική θα γίνει η χώρα μας σε ενδεχόμενο αποχώρησης από το ευρώ υποστηρίζει το Bloomberg.

«Σε περίπτωση που φύγουμε από τη ζώνη του ευρώ, θα έχουμε ένα αβέβαιο μέλλον, είμαι σίγουρος γι' αυτό» δηλώνει στο αμερικανικό πρακτορείο Έλληνας επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με οικονομολόγους, καθηγητές και αναλυτές, μερικά από τα φαινόμενα που θα δούμε στην Ελλάδα, σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, περιλαμβάνουν οικονομικό μαρασμό, «λουκέτα» σε επιχειρήσεις, άνοδο των τιμών των εισαγόμενων προϊόντων, μέχρι και βίαια επεισόδια στους δρόμους της χώρας.

Συγκεκριμένα, το Bloomberg αναφέρει πως το «ιστορικό» της Αργεντινής λίγο έχει να κάνει με την περίπτωση της Ελλάδας, η οποία σίγουρα θα χρειαστεί εξωτερική βοήθεια.

Σύμφωνα με τον Γκιγιέρμο Νίλσεν, τον άνθρωπο που έγινε υπουργός Οικονομικών μερικούς μήνες αφότου η Αργεντινή πτώχευσε, «η Ελλάδα θα γίνει τριτοκοσμική χώρα», και το Bloomberg προσθέτει ότι «οι τραπεζικές καταθέσεις θα εξαφανιστούν, αλλά και οι ίδιες οι ελληνικές τράπεζες δεν θα έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ