2012-06-06 20:37:35
Φωτογραφία για Για την προεκλογική διαφήμιση της ΝΔ υπέρ του ευρώ με τα παιδάκια
 Του Πάνου Ντούλα

Φαντάζομαι αρκετοί θα είδατε τη διαφήμιση της ΝΔ υπέρ του ευρώ που δείχνει μια μαθήτρια σε ένα ελληνικό σχολείο του κοντινού μέλλοντος, στην Ελλάδα της δραχμής, να ρωτά το δάσκαλό της γιατί δεν είναι η Ελλάδα στο ευρώ («Γιατί, κύριε;;;») κι ο δάσκαλος να κομπιάζει να... απαντήσει. Η διαφήμιση βρίσκεται εδώ:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=j24Tphmp-00

Αφήνοντας στην άκρη τη χρήση παιδιών στη διαφήμιση και άλλα τέτοια μικροζητήματα, έχω να κάνω το εξής σχόλιο για το στήσιμο της διαφήμισης:

Tα παιδιά (όλα κι όλα 12!!!) είναι καλοταϊσμένα, καλοντυμένα (αν κι ελαφριά, οπότε μάλλον καίει καλοριφέρ...) και απίστευτα ήρεμα. Ο δάσκαλος εμφανίσιμος, ήρεμος, κάθεται σε μια συνεδριακή καρέκλα(!!!) και έχει μια καταπληκτική σε σύνθεση ikeoέδρα ενώ φοράει ένα πολύ ακριβό ρολόι και γενικά ωραία ρούχα -άρα καλοπληρωμένος-. Η τάξη μεγάλη, φωτεινή και πεντακάθαρη με 2 πίνακες(!!!). Βιβλία, φυσικά, υπάρχουν σε κάθε θρανίο μαζί με μια ωραία ikeoβιβλιοθήκη. Γενικά όλα μου φαίνονται μια χαρά. Μόνο τα ipad και τα e-books λείπουνε.


Κανονικά, αν η ΝΔ ήθελε να περιγράψει τον Αρμαγεδδώνα της δραχμής θα έπρεπε να δείχνει:

·    30 παιδάκια μες στην τάξη στοιβαγμένα όπως να ‘ναι.

·    Τα παιδάκια να είναι πεινασμένα και μερικά να λιποθυμάνε από την πείνα.

·    Τα παιδάκια να φοράνε κουρέλια.

·    Τα παιδάκια να τουρτουρίζουν από το κρύο γιατί δεν υπάρχει πετρέλαιο για καλοριφέρ.

·    Τα παιδάκια να ουρλιάζουν από τα νεύρα τους και τη δυστυχία τους που έχουν άνεργους γονείς και κατσούφηδες δασκάλους.

·    Το δάσκαλο χωρίς ρολόι, κουρελή και με τρύπιο (άντε μπαλωμένο...) παντελόνι λόγω του μισθού  του που είναι κατώτερος από το βασικό.

·    Την καρέκλα του δασκάλου μισοσπασμένη, αν υπάρχει.

·    Την έδρα του δασκάλου απλά ένα θρανίο με διάφορα συνθήματα πάνω.

·    Την αίθουσα σκοτεινή και βρώμικη.

·    Καθόλου βιβλιοθήκη μες στην αίθουσα.

·    Βιβλία να μην υπάρχουνε αλλά τα παιδιά να διαβάζουν από φωτοτυπίες.

·    Και βέβαια, να μην υπάρχουνε ipad και e-books.

Το τελευταίο το πέτυχε. Σε όλα τα άλλα έχει πέσει έξω. Σας θυμίζουνε, όμως, τίποτε αυτές οι εικόνες που έπρεπε να έχει το «σχολείο της δραχμής»;;; Α ναι, έχετε δίκιο, είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ελληνικό σχολείο ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ, στην Ελλάδα του ευρώ. Δυσκολεύομαι δηλαδή να καταλάβω τη λογική της διαφήμισης γιατί η ΝΔ μας λέει ότι με τη δραχμή θα είναι καλύτερα για τα παιδιά μας και εμένα προσωπικά με έπεισε ότι μάλλον είναι προτιμότερο να ΦΥΓΟΥΜΕ από το ευρώ για να φτιάχτούν τα σχολεία μας.

 Κι εγώ που νόμιζα ότι θα πεθάνουμε με τη δραχμή! Άμα είναι έτσι η δραχμή, θέλω κι εγώ ρε παιδιά!

ΥΓ: Ας με συγχωρήσουν οι φίλοι μου της ΝΔ για το περιεχόμενο των παρακάτω γραμμών αλλά, αφού η ΝΔ αποφάσισε να διεξάγει τέτοιου είδους προεκλογικό αγώνα, προτείνω κάτι πιο τολμηρό και προωθημένο για το επόμενο σποτάκι. Η ιδέα μου ήρθε όταν διάβασα (μαζί με εκατομμύρια άλλους) το παρακάτω άρθρο μιας μεγάλης αμερικανικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας. Το άρθρο αναφέρεται στην ελληνική κρίση και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας συγκεκριμένος κλάδος του τριτογενούς τομέα παροχής υπηρεσιών, ο κλάδος του Έρωτα. Το άρθρο βρίσκεται εδώ:

http://www.huffingtonpost.com/2012/05/27/greek-sex-industry-suffers-economic-downturn_n_1548698.html

Αφού αναφέρεται στη μεγάλη πτώση του τζίρου των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αυτό λόγω της κρίσης, το άρθρο καταλήγει ως εξής (η μετάφραση δικιά μου):

"...Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του σεξ (πορνοταινίες, σεξουαλικά εξαρτήματα, φουσκωτές κούκλες, χειροπέδες κ.λπ.) τρέμουν την επιστροφή στη δραχμή. Καθώς τα περισσότερα προϊόντα εισάγονται από τη Γερμανία και την Πολωνία, η επιστροφή στη δραχμή θα τα καταστήσει απρόσιτα για τον απαιτητικό Έλληνα ή Ελληνίδα. Όπως δηλώνει ένας από τους εμπόρους που συμμετέχει στην έκθεση: «Σήμερα ένας δονητής στοιχίζει 20 ευρώ. Αν επιστρέψουμε στη δραχμή, θα είναι σαν να στοιχίζει 50…»".

Εμπρός λοιπόν, ηγέτη του «μεγάλου πατριωτικού ευρωπαϊκού μετώπου», κληρονόμε της παράταξης του Γιώργου Σεφέρη, του Οδυσσέα Ελύτη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Σταύρου Ξαρχάκου και της Κικής Δημουλά! Μπορείς να φτιάξεις κι ένα τέτοιο σποτάκι με τη μελλοντική απαιτητική Ελληνίδα (ή ...Έλληνα) της δραχμής που θα θέλει ένα τέτοιο προιόν αλλά θα δυσκολεύευται να το αγοράσει. Και εις Ανώτερα!
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ