2012-06-06 21:36:59
Φωτογραφία για ΑΚΟΜΑ 300 ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
Στην κατασκευή 300 σπιτιών στον Εβραϊκό οικισμό της Δυτικής Όχθης προχωράει το Ισραήλ, έπειτα από σημερινή εντολή του πρωθυπουργού Νετανιάχου, την ώρα που το Κοινοβούλιο απορρίπτει νομοθεσία...

που προέβλεπε τη νομιμοποίηση οικισμών σε άλλη περιοχή.

Η σημερινή εσωτερική εξέλιξη έρχεται ως απάντηση σε πρόσφατες εντάσεις που σημειώθηκαν μεταξύ της κυβέρνησης και κατοίκων των οικισμών, καθώς απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας έκρινε ότι πέντε κτίρια που στεγάζουν 30 οικογένειες στην περιοχή Ulpana της Δυτικής Όχθης είναι παράνομα. 

Ο πρωθυπουργός είχε ταχθεί με την απόφαση του δικαστηρίου και ως εκ τούτου υποστήριζε την αποχώρηση των οικογενειών από την περιοχή, ούτος ώστε να αποδείξει στη διεθνή κοινότητα ότι το Ισραήλ σέβεται του διακανονισμούς.

Ωστόσο η συγκεκριμένη κίνηση εκτιμάται ότι αποτελεί «μπλόφα» της κυβέρνησης, καθώς υποκύπτοντας σε πιέσεις των εποίκων, αλλά και της εθνικιστικής πτέρυγας του κυβερνώντος κόμματος Likud, ο κ. Νετανιάχου με την απόφασή του για δημιουργία 300 νέων σπιτιών σε άλλη περιοχή της Δυτικής Όχθης απλά μεταθέτει το πρόβλημα.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ