2012-06-06 23:03:54
Φωτογραφία για ΔΕΗ: ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
Μέτρα για κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, τόσο στην ηπειρωτική χώρα (διασυνδεδεμένο σύστημα) όσο και στα νησιά λαμβάνει η ΔΕΗ. Παράλληλα, στελέχη της... επιχειρήσεις επαναλαμβάνουν πως δεν υφίσταται άμεσος κίνδυνος διακοπών ρεύματων και πως οι σχετικές αναφορές «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Ειδικά για τα νησιά, όπου οι ανάγκες κατά την τουριστική περίοδο είναι αυξημένες, υπάρχουν ήδη αποθέματα καυσίμων που επαρκούν για τουλάχιστον δύο μήνες και ο εφοδιασμός τους συνεχίζεται κανονικά.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσων για το ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος το καλοκαίρι, κύκλοι της διοίκησης ανέφερν στο ΑΠΕ ότι η επιχείρηση, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της και στο βαθμό που της αναλογεί, έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Τονίστηκε επίσης ότι τα αποθέματα λιγνίτη είναι αυξημένα κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, που σημαίνει ότι μεσοπρόθεσμα οι παραγωγικές δυνατότητες των λιγνιτικών σταθμών είναι σημαντικά ενισχυμένες.

Έχουν επίσης μεγιστοποιηθεί τα υδατικά αποθέματα για τη λειτουργία των υδροηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ.

Τα υπάρχοντα αποθέματα υγρών καυσίμων των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στα μη διασυνδεδεμένα νησιά καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες τους για τους επόμενους τουλάχιστον δύο μήνες, ενώ παράλληλα συνεχίζονται κανονικά οι εισροές νέων καυσίμων.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ