2012-06-06 23:05:11
Φωτογραφία για Ένταξη στο ΕΠΕΡΑΑ αντιπλημμυρικού έργου στο Δήμο Κρωπίας
Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία των πολιτών της Αττικής, αποτελεί η ένταξη του έργου... «Κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας τμήματος του ρέματος «Ξερέα» Δήμου Κρωπίας», στο συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013- ΕΠΕΡΑΑ» (αρ. απόφασης ένταξης: ΥΠΕΚΑ - Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠΕΡΑΑ οικ. 119698/23.5.2012).

Ο συνολικός προϋπολογισμός της συγχρηματοδοτούμενης πράξης είναι 6.945.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 6.098.320 ευρώ αφορούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Η ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου, θα αντιμετωπίσει ουσιαστικά τις συχνές καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή Αγ. Μαρίνας του Δήμου Κρωπίας Αττικής, εξαιτίας της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων στο μεγαλύτερο ρέμα της περιοχής, που είναι ο «Ξερέας».

Συγκεκριμένα, προβλέπονται έργα διευθέτησης στο ρέμα σε μήκος 1.500 μέτρων. Η διευθέτηση θα γίνει κυρίως με συρματοκιβώτια, ενώ προβλέπονται και 10 νέα τεχνικά διάβασης, καθώς και επέκταση του τεχνικού της Λεωφόρου Σουνίου. Στην έξοδο του ρέματος στη θάλασσα θα κατασκευασθεί ειδικό έργο εξόδου.


Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Η απόφαση αυτή αποδεικνύει έμπρακτα ότι, όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κινούνται με συνέπεια και ταχύτητα, δίνονται ουσιαστικές λύσεις - μέσω χρήσιμων έργων υποδομής - που αναβαθμίζουν, βελτιώνουν και προστατεύουν τη ζωή των πολιτών της Αττικής. Γραμμή, που για την Περιφέρεια Αττικής αποτελεί προτεραιότητα, με απαραίτητη προϋπόθεση την κατάθεση ώριμων μελετών από τους Δήμους».

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν και η συμβολή της Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, κ. Χ. Κισκήρα, η οποία ανέδειξε το πρόβλημα αλλά και την ανάγκη να αποκτήσει η Ανατολική Αττική ένα σύγχρονο ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα διαχείρισης ομβρίων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ