2012-06-07 01:43:04
Φωτογραφία για Η ύφεση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για φόρους
Το γεγονός ότι η οικονομία βρίσκεται σε πορεία ύφεσης δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για να προστίθενται δυσβάσταχτα βάρη στους εργαζόμενους, τόνισε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα σε δηλώσεις της αναφορικά με τη φορολογία.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ριζική ανατροπή της αντίληψης ότι τα έσοδα του κράτους πρέπει να έχουν ως πηγή τον εργαζόμενο λαό, ενώ υπενθύμισε ότι τις προτάσεις του ΚΚΕ για τη φορολογία, όπως μεταξύ άλλων:

-την κατάργηση των αφορολόγητων αποθεματικών και των αναπτυξιακών φοροελαφρύνσεων για το μεγάλο κεφάλαιο

-την άμεση φορολογική επιβάρυνση-εισφορά των μονοπωλιακών ομίλων για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών

- την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου που ενοχοποιείται για φοροδιαφυγή-εισφοροδιαφυγή

-την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και την κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, μηχανήματα και στο πετρέλαιο κίνησης.


Αναφερόμενη στην παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου έδωσε αυτή τη δυνατότητα «προκειμένου να διαμορφώσει κατάλληλα το προεκλογικό κλίμα», με αποτέλεσμα, όπως είπε, να αναβληθούν τα «τρομερά εκκαθαριστικά που έρχονται με μεγάλες δόσεις, ακόμα και γι’ αυτούς που είχαν απαλλαγεί τα προηγούμενα χρόνια».

Κατηγόρησε παράλληλα τη ΝΔ ότι «δεν έκανε τον κόπο να μιλήσει αναλυτικά για το φορολογικό». «Το μόνο που ξεκαθάρισε είναι οι νέες φοροαπαλλαγές για τους μονοπωλιακούς ομίλους και η ενιαιοποίηση των φόρων ακίνητης περιουσίας σε ένα φόρο έτσι που τελικά θα πληρώσουν όλοι οι μικροί και μεσαίοι ιδιοκτήτες», παρατήρησε.

Επέκρινε ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ, που παρά το γεγονός, όπως σημείωσε, ότι διαθέτει κυβερνητικό πρόγραμμα, δεν ξεκαθάρισε τα πράγματα και «το μόνο που φρόντισε να πει είναι ότι θα κάνει μία συμφωνία με τους εφοπλιστές για να δουν πώς θα διαμορφωθούν τα φορολογικά έσοδα». Κατηγόρησε επίσης την Κουμουνδούρου ότι όσον αφορά τα χαράτσια εξαίρεσε μόνο «την πολύ ακραία φτώχεια που ούτως ή άλλως δεν μπορεί να δίνει φράγκο».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ