2012-06-07 02:21:21
Φωτογραφία για Σαμαράς: «Δεν υπέγραψα συνέχιση του Μνημονίου, αλλά αλλαγή του»
«Θα φάω τα σίδερα για να φέρω επενδύσεις στην χώρα» δήλωσε

 

«Δεν υπέγραψα συνέχιση του Μνημονίου, υπέγραψα την αλλαγή του» επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι αν δεν το είχε κάνει τότε, η χώρα θα ήταν ήδη στη διαδικασία της δραχμής. Μιλώντας στη διαδικτυακή TV του «enikos.gr», ο κ. Σαμαράς συμπλήρωσε σχετικά: «Η Ευρώπη δέχθηκε τις τροποποιήσεις που πρότεινα. Εγώ ήμουν ο αρχιτέκτονας του αντιμνημονίου. Θα μπορούσα να επιμείνω και να έπαιρνα 60%, αλλά εκείνη την στιγμή έβαλα την πατρίδα πάνω από το συμφέρον μας».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι πλήρες και κοστολογημένο.

«Eχει να κερδίσει ο πολίτης από το πρόγραμμά μας. Δουλειές, την σταθερότητα του ευρώ, ανάπτυξη και ανακούφιση για τα χρέη του αλλά και για πολλές ακραίες αδικίες που γίνανε. Είμαστε στην πιο κρίσιμη εποχή και διακυβεύονται πολλά πράγματα. Δουλειές ή φόροι, ευρώ ή δραχμές, πετυχημένη επαναδιαπραγμάτευση ή συνθηκολόγηση» .


Σε ερώτηση για το ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές», ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «O,τι έχουμε βάλει μπροστά για να το αλλάξουμε, το έχουμε βρει στο ισοδύναμό του.

» Μιλάω για την αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων και των ειδικών επιδομάτων [...] Υπάρχουν όμως και άλλα σημεία. Κάποιος που έχει ένα δάνειο δεν πρέπει να πληρώνει δόση πάνω από το 30% του μηνιαίου εισοδήματος. Επίσης πρέπει να υπάρξει επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια. Αυτό μπορεί να γίνει από κοινοτικούς και όχι εθνικούς πόρους».

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε επίσης ότι θα κάνει εξεταστική επιτροπή για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο.

«Θα φάω τα σίδερα για να φέρω επενδύσεις στην χώρα, είναι ο μόνος τρόπος για να μειωθεί η ανεργία. Δεν υπάρχει μαγικό κουμπί για να φτιάξουν τα πράγματα. Εγώ θα δώσω τη μάχη όπως έκανα και όταν στάθηκα μόνος μου απέναντι στην κυρία Μέρκελ» απάντησε σε άλλη ερώτηση σχετικά για την ανεργία.

 

πηγή: tovima.gr
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ