2012-06-07 07:17:06
Φωτογραφία για Φρικιαστικές λεπτομέριες για την τριπλή δολοφονία στην παραλία της Γεροσκήπου
Η τρίχρονη Βικτώρια ρώτησε "γιατί" και την έπνιξε...

Εξ επαφής πυροβόλησε επανειλημμένα την έγκυο Τζούλια Λεπτομέριες για τη δολοφονία της 24χρονης Τζούλιας Οπόροκ από τη Μολδαβία, που ήταν στον 4ο μήνα της κύησης, και της τρίχρονης κόρης της, τον περασμένο Δεκέμβρη στην παραλία της Γεροσκήπου, κατέθεσε Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου ο ισοβίτης Αντώνης Προκοπίου Κίτας.

Ο Αντώνης Προκοπίου Κίτας κατέθεσε για την εμπλοκή στο φόνο του φίλου της Τζούλιας Οπόροκ, 29χρονου κομμωτή από την Πάφο. Ο ισοβίτης στην κατάθεση του, ανέφερε ότι ανέπτυξε σχέσεις μέσα στη φυλακή με τον κατηγορούμενο, ο οποίος στις αρχές του περασμένου Απριλίου του εκμυστηρεύτηκε ότι αυτός διέπραξε το φόνο.

Υποστήριξε μάλιστα ότι ο κομμωτής του έκανε πλήρη και λεπτομερή περιγραφή των γεγονότων, την οποία ο ίδιος επανέλαβε στο Δικαστήριο. Ο ισοβίτης στην κατάθεσή του ανέφερε ότι ο 29χρονος κομμωτής αρχικά αρνιόταν κάθε ανάμειξή του στο τριπλό φονικό.


Την κτυπούσε

Ωστόσο, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Κίτα, ο 29χρονος κομμωτής μετά την κατάθεση Ελληνοπόντιου στις 15 Μαρτίου, ο οποίος είχε δει τους αριθμούς κυκλοφορίας του οχήματος που χρησιμοποίησε το βράδυ του φόνου, αναστατωμένος όπως επέστρεψε από την Πάφο, του εκμυστηρεύτηκε τα αίτια που τον οδήγησαν στο φόνο της Τζούλιας αλλά και τον τρόπο που το διάπραξε.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Αντώνη Προκοπίου Κίτα, ο 29χρονος κομμωτής του είχε εκμυστηρευτεί ότι αγαπούσε πολύ την Τζούλια, αλλά τη ζήλευε παράφορα.

Της είχε μάλιστα απαγορεύσει οποιαδήποτε επικοινωνία με τον πρώην σύζυγο της, Οδυσσέα Ποζίδη. Εντούτοις, η Τζούλια, όπως του είπε, είχε συχνή επικοινωνία μαζί του, κάτι που τον εκνεύριζε φοβερά και τον οδήγησε σε 3-4 περιπτώσεις να την κτυπήσει άγρια.

Σε μια περίπτωση, μάλιστα, έντονου καυγά, εξέφρασε τη θέση ότι μόλις γεννούσε το παιδί του θα την εγκατέλειπε.

Η Τζούλια, όπως εκμυστηρεύτηκε ο 29χρονος στον Κίτα, τον έβαζε σε αμφιβολίες κατά πόσο το παιδί ήταν δικό του ή όχι. Η απόφαση να την δολοφονήσει ήταν πλέον γεγονός γι’ αυτό και προμηθεύτηκε, όπως είπε ο Κίτας, 2 πιστόλια και ποσότητα ναρκωτικών από νεαρό στη Λεμεσό, ο οποίος τον είχε βοηθήσει στον εμπρησμό του κομμωτηρίου του.

Σαν το πρώτο ραντεβού

Της έκλεισε ραντεβού στο χώρο όπου πρωτοσυναντήθηκαν και είχαν την πρώτη τους σεξουαλική επαφή, δηλαδή στην περιοχή της παραλιακής περιοχής Γεροσκήπου, για να προσπαθήσουν, όπως της είχε πει, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία του Κίτα, να τα ξαναβρούν και ότι θα της χάριζε ένα περιδέραιο, ενώ θα γιόρταζαν παράλληλα με σαμπάνια, την απόκτηση ενός μεγάλου χρηματικού ποσού από την πώληση 2 διαμερισμάτων που είχε στη Λεμεσό.

Της ζήτησε μάλιστα να μην πάρει μαζί της την τρίχρονη Βικτώρια. Εντούτοις η Τζούλια μετέβη στη σκηνή με το παιδί και τον ανέμενε εντός του οχήματος της, στο σημείο όπου είχαν κλείσει το ραντεβού.

Ο 29χρονος κομμωτής μετέβη στη σκηνή με τα πόδια, αφού έκρυψε προηγουμένως το όχημα του. Οταν πλησίασε στο αυτοκίνητο της Τζούλιας την πυροβόλησε, σύμφωνα με τα όσα είπε στο Δικαστήριο ο Αντώνης Προκοπίου Κίτα, στο κεφάλι μέσα από το κλειστό παράθυρο και στην συνέχεια άδειασε το όπλο στο θώρακα και στην κοιλιά της.

Ακολούθως, πήγε στην θέση του συνοδηγού και προσπάθησε να τραβήξει τη μικρή προς τα έξω η οποία είχε γαντζωθεί στη μητέρα της και έκλαιγε.

Σύροντας την προς τα έξω, όπως είπε ο Κίτας, η μικρή του φώναξε στα ρωσικά ‘γιατί’; Οπως ανέφερε ο Κίτας, ο 29χρονος κομμωτής του είπε πως αφού σκότωσε τη Τζούλια, μετά συνειδητοποίησε ότι στο αυτοκίνητο βρισκόταν και η τρίχρονη Βικτώρια.

Έπνιξε το κοριτσάκι

Τη μετέφερε σε μια μικρή λιμνούλα με νερό και της έβαλε το κεφάλι μέσα μέχρι να ξεψυχήσει. Οταν συνειδητοποίησε, μετά από μερικά λεπτά, ότι η μικρή είχε ακόμη σφυγμό, επανέλαβε την κίνηση, ενώ στη συνέχεια την πέταξε στην θάλασσα.

Ο Κίτας στην κατάθεση του στο Κακουργιοδικείο, ανέφερε ακόμη, ότι ο κομμωτής του εκμυστηρεύτηκε και όλες τις ενέργειες που έκανε μετά τον φόνο για να καλύψει τα ίχνη της δολοφονίας, καθώς επίσης και τις συνομιλίες που είχε με τον αδελφό του και πως πήγε στην Αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνιση της Τζούλιας.

Ο 29χρονος κομμωτής ζήτησε τη βοήθεια του Κίτα, όπως είπε στο δικαστήριο, για να δολοφονήσουν τον πρώην σύζυγο της Τζούλιας, Οδυσσέα Ποζίδη, ο οποίος επέστρεψε στην Κύπρο από το εξωτερικό για να παρακολουθήσει την εξέλιξη της δίκης.

Μάλιστα, ο 29χρονος κομμωτής του εκμυστηρεύτηκε ότι όταν κατάφερναν να σκοτώσουν τον Ποζίδη, θα ενοχοποιούσαν ένα Ελληνοπόντιο από τη Λεμεσό, του οποίου βρέθηκε αίμα σε μια πετσέτα.

Όπως ανέφερε ο Κίτας, ο 29χρονος κομμωτής του υποσχέθηκε ότι αν τον βοηθούσε στη δολοφονία του Ποζίδη, θα του έδινε μεγάλο χρηματικό ποσό. Ο ισοβίτης ανέφερε ότι ο 29χρονος κομμωτής τον επισκεπτόταν στο κελί του επειδή είχε τηλεόραση και με την πάροδο του χρόνου κέρδισε την εμπιστοσύνη του, με αποτέλεσμα να του τα πει όλα.

Διακοπή λόγω αδιαθεσίας του Κίτα

Ο Κίτας δήλωσε ότι αποφάσισε να μιλήσει στις αρχές, αφού, όπως είπε, όποτε έβλεπε το δικό του τρίχρονο παιδί, ένιωθε ότι συγκάλυπτε ένα μεγάλο έγκλημα.

Στο χώρο του δικαστηρίου λήφθηκαν από το πρωί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις, ακόμη και μέσα στο δικαστήριο, μεταξύ του 29χρονου κομμωτή και του Κίτα.

Το απόγευμα, ενώ ήταν προγραμματισμένη η αντεξέταση του Αντώνη Προκοπίου Κίτα από την κατηγορούσα αρχή, ο ίδιος ένιωσε αδιαθεσία και ζήτησε να μεταφερθεί στις Κεντρικές Φυλακές για να ξεκουραστεί και να πάρει τα φάρμακά του, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό από το Κακουργιοδικείο και ορίστηκε ημερομηνία για τη συνέχιση της δίκης η 8η Ιουνίου 2012.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ