2012-06-07 08:56:07
Φωτογραφία για Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης: Το αντι-ΝΑΤΟ της Ανατολής
Κίνα: Δάνεια 10 δισ. δολ. στα μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης

Δάνεια ύψους 10 δισ. δολαρίων θα προσφέρει το Πεκίνο στα κράτη-μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, όπως δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Χου Ζιντάο.

«Η Κίνα αποφάσισε να δώσει στα άλλα κράτη μέλη 10 δισ. δολάρια σε δάνεια», ανέφερε ο Χου σε μια ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. Δεν έδωσε, ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα αξιοποιηθούν τα κονδύλια αυτά ή τους όρους.

Σε μια σύνοδο του Οργανισμού τον Ιούνιο του 2009, ο Χου είχε προσφέρει πιστώσεις 10 δισ. δολαρίων σε κεντρασιατικά κράτη για να τα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια οικονομική κρίση. Ο Χου είχε πει ότι το Πεκίνο θα «συνέχιζε να προσφέρει στα κράτη-μέλη δάνεια υπό όρους». Δεν είναι σαφές εάν το ποσό είχε διατεθεί ολόκληρο και ποιες χώρες είχαν πάρει δάνεια, ούτε ποιου ύψους.

Στον Οργανισμό, ο οποίος ιδρύθηκε το 2001, μετέχουν η Κίνα, η Ρωσία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Η Ιράν, η Ινδία, το Πακιστάν κ.ά. κράτη συμμετέχουν στις συνόδους του, αλλά όχι ως πλήρη κράτη-μέλη.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Reuters, Ναυτεμπορική
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ